Μη χάσετε το Πρώτο Θέμα με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές για όλη την οικογένεια!

Μη χάσετε το Πρώτο Θέμα με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές για όλη την οικογένεια!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

Μη χάσετε το Πρώτο Θέμα  με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές για όλη την οικογένεια!

1. Την εφημερίδα

2. Τη συγκλονιστική αυτοβιογραφία “Αυγή στην Έρημο” της Ντίρι Γουόρις, της Σομαλής που δραπεύτευσε από τα βασανιστήρια της νομαδικής ζωής και έγινε top model και πρέσβειρα του ΟΗΕ για την κατάρτηση της κλειτοριδεκτομής!

      (μόνο στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Κλείσιμο

Αυτή την Κυριακή

To συγκλονιστικό χρονικό

“Αυγή στην Έρημο” της Ντίρι Γουόρις

είναι στο ΘΕΜΑ!

Η πραγματική ιστορία της Ντίρι Γουόρις που δραπέτευσε από τα βασανιστήρια της νομαδικής ζωής στη Σομαλία και έγινε top model και πρέσβειρα του ΟΗΕ για την κατάργηση του ακρωτηρισμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 

μόνο στην έκδοση με τις προσφορές (4,25 ευρώ)

Η Γουόρις Ντίρι, μοντέλο από τη Σομαλία, υπέστη τον απάνθρωπο ακρωτηριασμό σε ηλικία 5 ετών. Κατάφερε να διαφύγει λίγα χρόνια αργότερα από την πατρίδα της, έγινε διάσημο μοντέλο και κατέγραψε την ιστορία της στο βιβλίο.

Η Γουόρις  Ντίρι γεννήθηκε στη Σομαλία από νομαδική οικογένεια. Όταν ήταν πέντε χρονών, ακρωτηρίασαν τα γεννητικά της όργανα, ένα βάρβαρο έθιμο που επιτρέπει μόνο σε γυναίκες που το έχουν κάνει να παντρεύονται. Μόλις έγινε 13 χρονών, ο πατέρας της θέλησε να την ανταλλάξει για πέντε καμήλες και να την παντρέψει με έναν 78χρονο βοσκό. Κατάφερε να φύγει και να φτάσει στην Αγγλία και εκεί δούλεψε ως υπηρέτρια.

Την «ανακάλυψε» ο φωτογράφος Τέρενς Ντόνοβαν και την καθιέρωσε ως διεθνές μοντέλο σε περιοδικά όπως Elle, Glamour και Vogue, την εποχή που μεσουρανούσε η Σίντι Κρόφορντ και η Ναόμι Κάμπελ. Αργότερα, έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Το 1997, για πρώτη φορά, η Ντίρι μίλησε για την κλειτοριδεκτομή που της έκαναν όταν ήταν μικρή.««Πήγαμε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ανάμεσα σε θάμνους. Η μητέρα μου κάθισε σε ένα βράχο και μου έδωσε να δαγκώσω μια ρίζα δέντρου. Η τσιγγάνα έχωσε τα δάχτυλά της σ’ ένα ταγάρι που φορούσε κι έβγαλε μια σπασμένη λεπίδα ξυραφιού. Έφτυσε πάνω της και την σκούπισε στη ποδιά της. Αφού την καθάρισε, μου έδεσε τα μάτια με ένα μαντήλι για να μη βλέπω...»  Όπως είπε, δεν κατηγορεί τη μητέρα της, αφού η μία αδερφή της πέθανε τη στιγμή της κλειτοριδεκτομής της και η άλλη της αδερφή από εμπλοκές στη γέννα

Αμέσως μετά την συνέντευξη έγινε Ειδική Πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών για τον αγώνα κατά της κλειτοριδεκτομής.  Την επόμενη χρονιά δημοσιεύτηκε το πρώτο της βιβλίο, Το «Λουλούδι της Ερήμου» κι αμέσως μετά «Αυγή της Ερήμου» που σας προσφέρει αυτή την Κυριακή το ΘΕΜΑ

Η Γουόρις Ντίρι, περιγράφει την επιστροφή της στη Σομαλία και ψάχνει να βρει, μέσα στην έρημο, την οικογένειά της. Η πατρίδα της είναι ρημαγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο και οι συγγενείς της διασκορπισμένοι σε καταυλισμούς και νοσοκομεία. Η συνάντηση με τη μητέρα της, τον πατέρα της και τ΄αδέλφια της εξελίσσεται σε μια απίστευτα συγκλονιστική ιστορία, που μας διηγείται σε πρώτο πρόσωπο η συγγραφέας με μοναδική αμεσότητα και αξιοθαύμαστη αφηγητική δύναμη

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το εξώφυλλο του βιβλίου της, η παράξενη, εξωτική ομορφιά της Γουόρις Ντίρι δεν ήταν το μόνο της προσόν. Οι τεράστιες δυσκολίες ουδέποτε κατάφεραν να την πτοήσουν και συνέχισε να παλεύει ενάντια σε όλους και όλα έως ότου κατακτήσει την χειραφέτηση, την ελευθερία της αλλά και το δικαίωμα να ονειρεύεται. Αυτόν ακριβώς τον αγώνα αποτυπώνει το υπέροχο και συνταρακτικό βιβλίο των 360 σελίδων. 








Μην το χάσετε!

3. Την εκπληκτική ταινία “Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο”

Θέλεις μία ταινία που θα σε ταξιδέψει;

Αυτή την Κυριακή έχεις ΘΕΜΑ!

“Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο”

και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €)

Η εκπληκτική ταινία «Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο» αυτή την Κυριακή με το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Η Έμμα Γουότσον, ύστερα από το θρίαμβο του Χάρι Πότερ, πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ που σκιαγραφεί τα διλήμματα και το δράμα της εφηβείας. Μια ηλικία στην οποία ο έρωτας είναι εξίσου πρόβλημα όσο και λύση.

Ένας εσωστρεφής, υπερβολικά συνεσταλμένος 15χρονος, ο Τσάρλι, ερωτεύεται παράφορα -και για πρώτη φορά εκείνη που όλοι οι συνομήλικοί του θα ονειρεύονται να τους απαντήσει «ναι» στην ερώτηση «θέλεις να γίνεις το κορίτσι μου;» Ταυτόχρονα όμως συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η αυτοκτονία του καλύτερού του φίλου, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο Τσάρλι θα πρέπει να μάθει να ζει, να διαχειριστεί την ψυχική του νόσο. Στο δρόμο του θα βρεθούν δύο μεγαλύτεροι μαθητές από το σχολείο του, οι οποίοι, παραδόξως, δεν θα προσπαθήσουν να εκφοβίσουν, αλλά να βοηθήσουν τον λιγομίλητο Τσάρλι. Χάρη σε αυτούς τους καινούργιους φίλους, ο Τσάρλι θα τολμήσει να κάνει κάποια μικρά, αλλά κρίσιμα βήματα προς τον έξω κόσμο.

Και από εκείνο το σημείο θα αρχίσει η μεγάλη περιπέτεια, αυτή της φορά της «αληθινής» ζωής.

και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €)

 







Μην τo χάσετε!


4. και ……. δύο αγαπημένα περιοδικά που αξίζει να διαβάσετε!

Ένα περιοδικό γαστρονομίας-μαγειρικής και ένα για τους stars :

(μόνο στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

  • Το νέο τεύχος του Olive

Αυτή την Κυριακή

το Olive Ιουνίου

είναι στο Θέμα!

Το Οlive, είναι ένα από τα εγκυρότερα γαστρονομικά περιοδικά της Ευρώπης με συνταγές για όλα τα γούστα καθώς και εξαιρετικά άρθρα! Πέντε διάσημοι σεφ όπως η Ελένη Ψυχούλη, η Ντίνα Νικολάου, ο Ανδρέας Λαγός,  η Ιωάννα Σταμούλου, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Μαμαλάκη, σας παρουσιάζουν βήμα-βήμα συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και σας εμπιστεύονται τα μικρά μυστικά που «κάνουν τη διαφορά».

Στο οlive Ιουνίου μπαίνουμε για τα καλά στο ψητό

Με τα μυστικά του τέλειου μπάρμπεκιου κι απολαυστικές συνταγές

Μαγειρεύουμε χωρίς φωτιά γιατί μπορούμε κι έτσι!

Μετράμε το καλοκαίρι με παγωτά, σορμπέ και σεμιφρέντο και ψήνουμε στο χαρτί γιατί είναι εύκολο και νόστιμο!

Μονομαχούμε για τα μάτια της πιο νόστιμης μακαρονάδας!

Απολαμβάνουμε το χαλούμι με 3 νόστιμους τρόπους!

Στρώνουμε τραπέζι με κυριακάτικο brunch και ανατολίτικο touch!







Πού αλλού;

Μόνο στο Θέμα!!

Μην το χάσετε!


Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
Το ολοκαίνουργιο τεύχος του αγαπημένου περιοδικού People με όλα τα νέα των σταρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό

                          (μόνο στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Το περιοδικό που -εδώ και 40 χρόνια- οι διάσημοι σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται και μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές και οι καθημερινοί άνθρωποι εμπνέουν με τη ζωή τους, το μεγαλύτερο περιοδικό στον κόσμο, έρχεται στο σπίτι σας κάθε Κυριακή με το Πρώτο Θέμα.
Στο PEOPLE κάθε εβδομάδα μπορείτε να μάθετε όλα τα νέα των σταρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να διαβάσετε συναρπαστικές ιστορίες και να απολαύσετε μεγάλες αποκλειστικότητες.
 
Διαβάστε στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Δούκισσα Νομικού-Δημήτρης Θεοδωρίδης


Το άγνωστο love story τους: H πρώτη συνάντηση σε αεροδρόμιο της Μυκόνου, το Σαββατοκύριακο με κοινή παρέα, το πρώτο ραντεβού, οι πρώτες κοινές φωτογραφίες σε παραλία που κανείς δεν κατάλαβε πως ήταν μαζί, η απόφαση της συγκατοίκησης, το δώρο του Αγίου Βαλεντίνου που μεγάλωσε την οικογένειά τους και όλες οι λεπτομέρειες για τον παραμυθένιο τους γάμο που θα γίνει στη Μύκονο.
 
Άλκηστις Μαραγκουδάκη
«Η τηλεόραση είναι ο απόλυτος έρωτας της ζωής μου». Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ εξιστορεί στο People πώς από τις σπουδές για καριέρα στο διπλωματικό σώμα βρέθηκε διευθύντρια προγράμματος στον ΑΝΤ1 μόλις στα 27 της χρόνια, μιλά για το πρόβλημα υγείας που την έκανε να κάνει επανεκκίνηση σε όλα στη ζωή της, το παρασκήνιο του Survivor και η επιμονή της στην επιλογή Τανιμανίδη, εξηγεί την επιλογή να μην κάνει οικογένεια και η στιγμή που έφτασε ένα βήμα πριν το γάμο και τον ακύρωσε.
 
Δημήτρης Γιαννέτος Αναλαμβάνει το λουκ της Britney Spears!

Ο έλληνας beauty expert μιλά για τη συναρπαστική του διαδρομή. Πώς αποφάσισε να αφήσει την καριέρα του στην Ελλάδα τη στιγμή που επιμελούταν το λουκ διάσημων Ελλήνων όπως η Φαίη Σκορδά, η Δέσποινα Βανδή και ο Σάκης Ρουβάς και ήταν ο επίσημος μακιγιέρ μεγάλης διεθνούς εταιρεία καλλυντικών, για να κυνηγήσει το όνειρο στις ΗΠΑ χωρίς να ξέρει καλά καλά αγγλικά. Σήμερα επιμελείται τα μαλλιά στα μεγαλύτερα fashion shows του πλανήτη και μόλις ανέλαβε το λουκ της Britney Spears την οποία θα ακολουθήσει στην παγκόσμια περιοδεία της.
 
Μαρία Κάλλας

Η ζωή της παγκόσμιας ντίβας της όπερας, μέσα από τα προσωπικά της αντικείμενα. Τα κοσμήματα που προτιμούσε, ο αγαπημένος της σταυρός, το δώρο του Ωνάση με το οποίο τον «εκδικήθηκε» την ημέρα του γάμου του με την Τζάκι, η περίεργη συνήθειά της όταν ήθελε να σχηματίσει έναν αριθμό στο τηλεφωνικό καντράν. Η πιο επιτυχημένη υψίφωνος του 20ου αιώνα ξαναζωντανεύει μέσα από τα προσωπικά της αντικείμενα που εκτίθενται στο ίδρυμα Θεοχαράκη και τις διηγήσεις του συλλέκτη τους.
 
Chris Cornell

«Είμαι κουρασμένος…». Οι τελευταίες –θολές- ώρες του χαρισματικού μουσικού, η τελευταία συνομιλία με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, το απεγνωσμένο τηλεφώνημά της στον άνδρα ασφαλείας που τελικά τον βρήκε κρεμασμένο. Τι έλεγε ο εμβληματικός εκπρόσωπος της grunge για τα ναρκωτικά, την αποτοξίνωση, τα σχέδια για τις καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα, η κουμπαριά με την Άννα Βίσση και η επίσκεψή του πριν από ένα μήνα στην Αθήνα –όπου επισκέφτηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.
 
Pippa Midletton

Το «ζουμερό» παρασκήνιο από το γάμο της αδελφής της πριγκίπισσας Kate, Pippa Midletton, και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle. Εντυπωσιακά καπέλα, πανάκριβα φορέματα και… γκρίνια περιείχε το γαμήλιο μενού.
 
Μαρία Φραγκουδάκη

Το Super Girl της νεοϋρκέζικης art σκηνής. Μόλις στα 33 της κατάφερε να κάνει τους καθηγητές και τους κριτικούς Τέχνης της Νέας Υόρκης να στρέψουν το βλέμμα τους στα πρωτότυπα έργα της –και τη Google να αποκτήσει δύο εξ’ αυτών. Άφησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη φαρμακοβιομηχανία, για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ζωής στη Νέα Υόρκη. Και το πέτυχε!





Μην το χάσετε!



Όσοι από εσάς επιλέξουν λοιπόν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. Το νέο περιοδικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ 52 σελίδων με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και

Από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή

Έχεις ΘΕΜΑ;

Έχεις και σταυρόλεξα!!

μόνο στην απλή έκδοση (2,00 €)

Από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα νέο περιοδικό 52 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα  ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
μόνο στην απλή έκδοση (2,00 €)

Μην τo χάσετε!







3. Την εκπληκτική ταινία “Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο”

Θέλεις μία ταινία που θα σε ταξιδέψει;

Αυτή την Κυριακή έχεις ΘΕΜΑ!

“Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο”

και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €)

Η εκπληκτική ταινία «Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο» αυτή την Κυριακή με το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Η Έμμα Γουότσον, ύστερα από το θρίαμβο του Χάρι Πότερ, πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ που σκιαγραφεί τα διλήμματα και το δράμα της εφηβείας. Μια ηλικία στην οποία ο έρωτας είναι εξίσου πρόβλημα όσο και λύση.

Ένας εσωστρεφής, υπερβολικά συνεσταλμένος 15χρονος, ο Τσάρλι, ερωτεύεται παράφορα -και για πρώτη φορά εκείνη που όλοι οι συνομήλικοί του θα ονειρεύονται να τους απαντήσει «ναι» στην ερώτηση «θέλεις να γίνεις το κορίτσι μου;» Ταυτόχρονα όμως συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η αυτοκτονία του καλύτερού του φίλου, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο Τσάρλι θα πρέπει να μάθει να ζει, να διαχειριστεί την ψυχική του νόσο. Στο δρόμο του θα βρεθούν δύο μεγαλύτεροι μαθητές από το σχολείο του, οι οποίοι, παραδόξως, δεν θα προσπαθήσουν να εκφοβίσουν, αλλά να βοηθήσουν τον λιγομίλητο Τσάρλι. Χάρη σε αυτούς τους καινούργιους φίλους, ο Τσάρλι θα τολμήσει να κάνει κάποια μικρά, αλλά κρίσιμα βήματα προς τον έξω κόσμο.

Και από εκείνο το σημείο θα αρχίσει η μεγάλη περιπέτεια, αυτή της φορά της «αληθινής» ζωής.

και στις δύο εκδόσεις (4,25 – 2,00 €)


 

Μην τo χάσετε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης