Ελληνικό: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεταναστών

Ελληνικό: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεταναστών

Οι περίπου 700 άνθρωποι που έμεναν στους χώρους του πρώην αεροδρομίου μετεγκαθίστανται στη Θήβα - Ειδικά γερανοφόρα οχήματα απομάκρυναν τα κοντέινερ

Ελληνικό: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεταναστών
Ξεκίνησε σήμερα η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας.

Από  νωρίς το πρωί κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου. Πληροφορίες θέλουν και τον Γιάννη Μουζάλα να πέρασε νωρίς το πρωί από το Ελληνικό προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των ΜΚΟ οι οποίοι είχαν ενημερωθεί  από την προηγούμενη εβδομάδα για την επικείμενη επιχείρηση εκκένωσης. 

Κλείσιμο


Έτσι, σήμερα το σχέδιο πέρασε στην τελευταία φάση ωστόσο οι διαδικασίες όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο. Ειδικά γερανοφόρα οχήματα, έπιασαν “δουλειά” απομακρύνοντας τα κοντέινερ ενώ και ομάδες μεταναστών ξεκίνησαν να παίρνουν το δρόμο για τις δομές της Θήβας. 

Σε αυτή τη φάση, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με την μετεγκατάσταση των μεταναστών σε άλλους καταυλισμούς ωστόσο η στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και κάποιοι θελήσουν να δημιουργήσουν θερμά επεισόδια.







Φωτογραφίες από το vimaonline.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης