«Ο αγγειοχειρουργός έπλυνε δύο φορές το ΙΧ του», λέει η δικηγόρος του συζύγου της Ντιάνας

«Ο αγγειοχειρουργός έπλυνε δύο φορές το ΙΧ του», λέει η δικηγόρος του συζύγου της Ντιάνας

Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ το DNA της μεσίτριας στο πορτμπαγκάζ του αγγειοχειρουργού - Τι αποκαλύπτει στο protothema.gr η δικηγόρος του συζύγου της άτυχης Ντιάνας,  Κυριακή Πακιρτζίδου - Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για «αμέλεια», ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δεν την συνάντησε ποτέ

«Ο αγγειοχειρουργός έπλυνε δύο φορές το ΙΧ του», λέει η δικηγόρος του συζύγου της Ντιάνας
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για την υπόθεση της άτυχης μεσίτριας που φέρεται να δολοφονήθηκε μέσα στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
από τον 38χρονο αγγειοχειρουργό. 

Η εξέταση των στοιχείων που συλλέχθηκαν από το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη έδειξε ότι στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος καθώς και στο πατάκι του οδηγού υπήρχαν ίχνη DNA της 36χρονης Ντιάνας.

Κλείσιμο
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν την ύπαρξη DNA στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος του γιατρού.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και σήμερα αναμένεται να δοθεί στον ανακριτή, ώστε να αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφίας.


Η δικηγόρος του συζύγου της άτυχης Ντιάνας, Κυριακή Πακιρτζίδου, δήλωσε στο
protothema.gr: «Ο κατηγορούμενος παρά το γεγονός ότι έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητό του την επίδικη μέρα, δεν κατάφερε να εξαφανίσει τα ίχνη και τα αποτυπώματα του εγκλήματος. Τα στοιχεία τα αποδεικτικά της δικογραφίας είναι πολλά, είναι ενοχοποιητικά και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο». 



Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του αγγειοχειρουργού


Την ίδια ώρα  38χρονος γιατρός μέσα από τις φυλακές Διαβατών επιμένει στους ισχυρισμούς του πως δεν μετακίνησε το μοιραίο βράδυ την άτυχη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών.
 

Μάλιστα τη  προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει το protothema.gr o Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του 38χρονου αγγειοχειρουργού.

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Ντιάνας - με δήλωσή της -  ευχαριστεί την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τον χειρισμό της υπόθεσης: «Με δεδομένη την βαθιά οδύνη μας για τον άδικο χαμό του προσφιλέστατου μας προσώπου, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, αθόρυβα και συστηματικά κατάφεραν A)να μας λυτρώσουν από μία διαφαινόμενη αφάνεια προσώπουB)να αποδόσουν τον δράστη στην δικαιοσύνη Γ)να διασώσουν την τιμή και αξιοπρέπεια της οικογένειάς μας και  Δ)να μας εμπεδώσουν αισθήματα ασγάλειας, προστασίας και δικαιοσύνης». H οικογένεια της αείμνηστου Ντιάνας Τσαμτσίδη

Διαβάστε τι υποστήριξε στην προσφυγή του ο αγγειοχειρουργός 

Ο γιατρός που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα  κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο 38χρονος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι παγιδεύτηκε ενώ προσπαθεί να βάλει στο στόχαστρο των αρχών ανθρώπους από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της άτυχης Ντιάνας τους οποίους υποδεικνύει ως υπόπτους. Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος μέμφεται την αστυνομία που δεν ερεύνησε άλλα πρόσωπα. 


Στην προσφυγή του  οποία ο αγγειοχειρουργός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζητά να αρθεί η προσωρινή του κράτηση. 

Ο αγγειοχειρουργός συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση, ούτε κάποιο κίνητρο να σκοτώσει το θύμα «Προσάγοντας εκτύπωση όλων των διαλόγων που είχα με το θύμα από τον Φεβρουάριο του 2017 που ξεκινήσαμε να έχουμε επαφή μέχρι την ημέρα του θανάτου της, οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Από την τελευταία δε επικοινωνία που είχαμε την ημέρα που φέρεται ότι θανατώθηκε μου έστειλε μήνυμα που μου έλεγε «έλα ξεκινάω. Δίωξε τους όλους» και εγώ της απαντάω «τους εξαφανίζω τώρα αμέσως», συνομιλία που αποδεικνύει ότι με χαρά έρχεται στο Νοσοκομείο και με χαρά την περιμένω να έρθει».

Ο 38χρονος συνεχίζει να υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα και έχει παγιδευτεί και δεν διστάζει για ακόμη μία φορά να υποδείξει στις αρχές πως πρέπει να στραφούν και να ερευνήσουν  το ευρύτερο περιβάλλον της αδικοχαμένης γυναίκας « Ο μόνος από τους οποίους ήρθε σε επαφή το θύμα που δεν είχε κίνητρο να την σκοτώσει, ήμουν εγώ, ενώ ουδόλως ακόμη έχει ερευνηθεί , αν υπάρχει άλλο άτομο του περιβάλλοντός της , το οποίο είχε κίνητρο να την θανατώσει» Μεταξύ άλλων υποστηρίζει « Αποδεικνύεται ότι αποχώρησα από το Ιπποκράτειο ώρα 2:07 nενώ το κινητό τηλέφωνο του θύματος δείχνει ότι αυτό αποχώρησε στις 23:18 δηλαδή 10 ολόκληρα λεπτά μετά από εμένα, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό δεν μετακινήθηκε ταυτόχρονα με εμένα. Το στοιχείο αυτό ουδόλως, ελήφθη υπόψη από κανέναν, ώστε να στρέψει τουλάχιστον τις αναζητήσεις και προς τρίτο άτομο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση αύτη, παρόλο που από την αρχή επιμένω, ότι έχω παγιδευτεί από τρίτο άτομο στην υπόθεση αυτή».  

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για «αμέλεια», ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δεν την συνάντησε ποτέ 


Ωστόσο μεταξύ άλλον αυτό που εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι το σημείο στο οποίο αναφέρει «Συνεπώς ακόμη δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι πράξη εντέλει θα μου αποδοθεί από το Συμβούλιο , όταν αυτό εξετάσει την υπόθεσή μου (που μπορεί να είναι και αμέλεια) και αν εντέλει θα μου αποδοθεί κάποια πράξη». Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για αμέλεια, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα συνεχίζει να αρνείται ότι την συνάντησε, ένας σημείο που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αντιφατικό! 

Την ίδια ώρα αμφισβητεί και την ασθενή η οποία έχει καταθέσει στις αρχές και φέρεται να έχει υποστηρίξει πως της «ρίχτηκε» μέσα στο Ιπποκράτειο. Μία μαρτυρία που επιβεβαίωσε και συνάδελφος του γιατρός σε κατάθεσή του στην ανακρίτρια, μετά από διάλογο που είχε με την ασθενή . Ο ίδιος παραδέχεται μεν ότι είχε συνομιλία μαζί της στο facebook η οποία περιέχει ερωτικά υπονοούμενα και από τις δύο πλευρές, ότι την είχε καλέσει το σπίτι του στο Πανόραμα, αλλά συνεχίζει να αρνείται ότι της «ρίχτηκε». 
Ο αγγειοχειρούργος υποστηρίζει ότι ο πρότερος βίος του είναι εξαιρετικά έντιμος , δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό ότι είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνος» και αυτοχαρακτηρίζεται υπόδειγμα ανθρώπου. 

Τουλάχιστον ένα αναισθητικό εντοπίστηκε στο άψυχο σώμα της Ντιάνας

Ο κατηγορούμενος αρνείται πως συνάντησε την Ντιάνα το μοιραίο απόγευμα και υποστηρίζει ότι η επέμβαση δεν έγινε ποτέ. Μάλιστα στους ισχυρισμούς που προβάλλει στην προσφυγή του μεταξύ άλλων αρνείται ότι χορήγησε ο ίδιος αναισθητικό στην 36χρονη « Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο αποδείχθηκε ότι εγώ χορήγησα αναισθητικό φάρμακο στην θανούσα και αν ο θάνατός της προκλήθηκε από το αναισθητικό αυτό».

Ωστόσο οι μαρτυρίες θέλουν την Ντιάνα και στην πρώτη επέμβαση που είχε κάνει με τον συγκεκριμένο αγγειοχειρουργό να είχε χρησιμοποιηθεί νάρκωση, κάτι που δεν είθισται σε τέτοιες επεμβάσεις. Μάλιστα ο ίδιος μέσα από συνομιλία του στο facebook με το θύμα , που αποκαλύπτει το Protothema.gr την είχε ενημερώσει ότι «εμείς το κάνουμε με προνάρκωση και μέθη». 

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις προκύπτει ότι στην άτυχη Ντιάνα χορηγήθηκε τουλάχιστον ένα αναισθητικό! 

Συνήθιζε να κάνει βόλτες εκεί που «συμπτωματικά» βρέθηκε το πτώμα της άτυχης μητέρας 

Ο κατηγορούμενος αμαυρώνοντας την μνήμη της μεσίτριας τονίζει πως η αστυνομία δεν έψαξε τι σχέσεις  επαγγελματικές ή ερωτικές είχε το θύμα με τρίτους « Η αστυνομική ανάκριση επικεντρώθηκε μόνο σε εμένα, χωρίς να ερευνήσει τυχόν εμπλοκή του θύματος με τρίτα πρόσωπα, χωρίς να διαπιστώσει τι σχέσεις είχε το θύμα και με ποιους , χωρίς να ερευνήσει το οικογενειακό περιβάλλον και τυχόν επαγγελματικές ή ερωτικές σχέσεις που είχε με τρίτους». 
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απλά έκανε μία βόλτα εκείνο το βράδυ στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα τονίζει ότι είναι κάτι που συνήθιζε. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο σημείο που έκανε βόλτες  βρέθηκε και το πτώμα της άτυχης Ντιάνας.


Ο αγγειοχειρουργός επικαλείται και την απόλυτη συνεργασία του με τις αρχές από την πρώτη στιγμή και την ανταπόκριση του σε ότι του ζητήθηκε. Ωστόσο φαίνεται να ξεχνάει τις αντιφάσεις που έπεσε αφού αρχικά είχε πει πως το μοιραίο βράδυ ήταν στο σπίτι του στο Πανόραμα. 


 Δείτε βίντεο:
Επιβεβαιώνει η ΕΛΑΣ το DNA της μεσίτριας στο πορτμπαγκάζ του αγγειοχειρουργού





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης