Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ που έκλεβαν ηλικιωμένους

Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ που έκλεβαν ηλικιωμένους

Εντόπιζαν τα θύματά τους και, με το πρόσχημα ελέγχου βλαβών των μετρητών ρεύματος ή διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές, αποσπούσαν την προσοχή τους και, ερευνώντας τους χώρους των διαμερισμάτων έκλεβαν ό,τι έβρισκαν

Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ που έκλεβαν ηλικιωμένους
Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τριών Ελλήνων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συμμορία, επί έξι μήνες, είχε συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα θύματά τους και, με το πρόσχημα ελέγχου βλαβών των μετρητών ρεύματος ή διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές, αποσπούσαν την προσοχή τους και, ερευνώντας τους χώρους των διαμερισμάτων, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Κλείσιμο
Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να σταθμεύουν σε απόσταση από τα σημεία που επέλεγαν να δράσουν.

Ήδη, εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσας από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και οι οποίοι διαπράτουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες: 

1) ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 18-2-1992






2) ΤΑΣΣΙΟ Ιωάννη του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 31-7-1995





και τον μη συλληφθέντα :

3) ΚΑΜΠΕΡΗ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 10-2-1988





Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 19-11-2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, την διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης-συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης