Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: «Καμία ανοχή σε κάθε είδους διάκριση»

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: «Καμία ανοχή σε κάθε είδους διάκριση»

Κοντονής: Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: «Καμία ανοχή σε κάθε είδους διάκριση»
Αποτελούν προτεραιότητα της Ελληνικής Πολιτείας ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας χωρίς καμία διάκριση με βάση οποιοδήποτε προσδιοριστικό του ατόμου στοιχείο, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας.

 
Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας χωρίς καμία διάκριση με βάση οποιοδήποτε προσδιοριστικό του ατόμου στοιχείο, όπως η φυλή, το χρώμα, η εθνική ή εθνοτική καταγωγή, οι γενεαλογικές καταβολές, οι θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, η αναπηρία, η ηλικία, η οικογενειακή ή κοινωνική κατάσταση, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς, επίσης, και η θεσμική κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν αξίες άρρηκτα συνυφασμένες με τις αρχές του κράτους δικαίου και του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, και ως εκ τούτου αποτελούν προτεραιότητα της Ελληνικής Πολιτείας.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «κατά το παρελθόν, μία από τις βασικότερες αιτίες που κατέστησε πολλούς συνανθρώπους μας δέκτες ρατσιστικών συμπεριφορών και διακρίσεων υπήρξε ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός και η ταυτότητα του φύλου τους» και συνέχισε:  «Μόλις 27 χρόνια πριν, στις 17 Μαΐου 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών, ενώ στις 19 Ιανουαρίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».
Κλείσιμο

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «στην Ελλάδα, σε νομοθετικό επίπεδο, τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα με στόχο την κατάρριψη των προκαταλήψεων, την άρση των αδικιών του παρελθόντος, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την εμπέδωση και  την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το σύνολο των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Κοντονής σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρεται στο νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης, και επισημαίνει ότι  τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν στον πυρήνα τους το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύουν στην εξάλειψη κρουσμάτων διάκρισης και άνισης μεταχείρισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης