«Τύμπανα πολέμου» από τους δικαστές: Κατηγορηματικό όχι σε νέες περικοπές των αποδοχών τους

«Τύμπανα πολέμου» από τους δικαστές: Κατηγορηματικό όχι σε νέες περικοπές των αποδοχών τους

«Προειδοποιητική» ανακοίνωση από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών που προαναγγέλλει αντιδράσεις σε περίπτωση νέων μειώσεων στους μισθούς 

«Τύμπανα πολέμου» από τους δικαστές: Κατηγορηματικό όχι σε νέες περικοπές των αποδοχών τους
         Τα τύμπανα του πόλεμου χτυπούν οι δικαστές πριν ακόμη καλά καλά ψηφιστούν τα νέα οικονομικά μέτρα από την Βουλή, για τις επερχόμενες περικοπές των αποδοχών του με το «4ο
μνημόνιο», όπως οι ίδιοι το αποκαλούν.
Κλείσιμο
         Μάλιστα, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι  θα αντιδράσουν    «σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών».
         Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε σημερινή «προειδοποιητική» ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς,  τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας».
         Μεταξύ των μέτρων, αναφέρει η Ένωση, περιλαμβάνεται και «ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων» και συνεχίζει: 
         «Η Κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα  26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2  του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας  με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».
   Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών δεν θα  αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων».
    Παράλληλα, η Ένωση  δηλώνει κατηγορηματικά  ότι «θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών» και «δεν θα δεχτεί επ’ ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης