Μαίρη Τσώνη: Οι τοξικολογικές και ιστολογικές θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της

Μαίρη Τσώνη: Οι τοξικολογικές και ιστολογικές θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της

Υπέστη πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων - Πριν αφήσει την τελευταία της πνοή σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια κάλεσε το ΕΚΑΒ ζητώντας βοήθεια: «Δεν είμαι καλά, ελάτε να με πάρετε» φέρεται να είπε δίνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο βρισκόταν 

Μαίρη Τσώνη: Οι τοξικολογικές και ιστολογικές θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της
Στα Χανιά το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαίρη Τσώνη, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τη Δευτέρα, σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την ηθοποιό και τραγουδίστρια, την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 17:00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Ελεήμονος στο Γκαλαγκάδο Ακρωτηρίου Χανίων, όπου θα ψαλλεί η Εξόδιος ακολουθία.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Χορδακίου Ακρωτηρίου Χανίων. Η σορός θα βρίσκεται στο Ναό από τις 15:00.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία, ο θάνατός της οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα,
δεν έφερε την παραμικρή κάκωση, ενώ τι προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα και μάλιστα σε αυτή την ηλικία θα το διαπιστώσει ο ιατροδικαστής όταν βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από τα δείγματα που πήρε, δηλαδή μετά από περίπου 10 ημέρες.



Η εφημερίδα «Espresso» αναφέρει πως σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχε η αστυνομία από το ΕΚΑΒ, η άτυχη ηθοποιός είχε τηλεφωνήσει η ίδια το πρωί της Δευτέρας για να ζητήσει βοήθεια.

«Δεν είμαι καλά, ελάτε να με πάρετε» φέρεται να είπε στο κέντρο του ΕΚΑΒ η 30χρονη ηθοποιός ενημερώνοντας και δίνοντας παράλληλα τη διεύθυνση του σημείου που βρισκόταν στα Εξάρχεια.

Όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε στο διαμέρισμα που τους είχε υποδείξει η ίδια, την πόρτα άνοιξε ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος ήταν φοβισμένος και ενημέρωσε ότι η νεαρή είχε χάσει τις αισθήσεις της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ηλικιωμένο άντρα, η νεαρή ηθοποιός τον βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού και τον φρόντιζε.

Οι τραυματιοφορείς διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή κάτι άλλο περίεργο.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον θάνατο της καλλιτέχνιδος που όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ενώ παραμένει άγνωστο αν η οικογένειά της θα ζητήσει νεκροψία -νεκροτομή.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της ίδιας μέρας η φίλη και ηθοποιός της Μαίρης Τσώνη Lewsha Camille Simboura είχε γράψει στο Facebook:

«Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη (διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα) στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου. Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική και είχε συμφωνήσει να παίξει σε μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμαζα. Hταν τόσο ταπεινή που θα συμμετείχε σε κάτι που σχεδίαζα. Κυνόδοντας: Κυριολεκτικά μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες ελληνικές ταινίες (είχε αποσπάσει βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών). Αλλά καμιά επιτυχία στον κόσμο δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη».

Η συνάδελφός της Γιούλικα Σκαφιδά, έγραψε κάποια λόγια για εκείνη και ανέβασε στα social media ένα μέρος από συνέντευξη της που μαρτυρά πόσο ευαίσθητη κι ανασφαλής ήταν: 

«Μαίρη Τσώνη: Έφυγε απ’τη ζωή σήμερα το πρωί.Ήταν ευαίσθητη,υπερκινητική και πολύ ταλαντούχα. Κριμα. "Είμαι φοβικό άτομο, φοβάμαι γενικά, φοβάμαι τα πάντα. Καμιά φορά και τους ανθρώπους. Είναι μεγάλο ελάττωμα αυτό, γι’ αυτό κουράζω όσους είναι δίπλα μου. Παραφοβάμαι, είμαι δύσπιστη, δεν πείθομαι εύκολα και δύσκολα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Αν μου κάνει κλικ όμως κάποιος, του δίνομαι ακραία. Ελάχιστους ανθρώπους που έχω εμπιστευτεί, αλλά τους έχω εμπιστευτεί ολοκληρωτικά. Είμαι πολύ μοναχική. Πάρα πολύ. Έχω λίγους φίλους. Δεν ήμουν έτσι πιο μικρή, με τα χρόνια το απέκτησα. Θα ήθελα να είμαι πιο αφελής και πιο ανοιχτή, μερικές φορές τις αναπολώ αυτές τις στιγμές», έγραψε η Γιούλικα.

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Λειβαδιά και έμενε στα Εξάρχεια ενώ συμμετείχε και στο συγκρότημα Μary & The Boy. Όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνεντεύξεις της γεννήθηκε στην Αθήνα, στο «Αλεξάνδρα» και μεγάλωσε στη Λειβαδιά μέχρι τα 12 και μετά πήγε στην Κρήτη, στα Χανιά, μέχρι τα 16 της.

Μετά πέρασε στην Κρατική Σχολή Χορού, στο φυτώριο, και ήρθε στην Αθήνα. Τέλειωσε το Λύκειο και πήγε στο Λονδίνο, σε μια σχολή μιούζικαλ, στο Dance Attic. Τότε προέκυψαν οι Mary and The Boy και γύρισε στην Ελλάδα.

Στον «Κυνόδοντα» έπαιζε τη μικρή κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία έχει ένα κόλλημα με την ιατρική και ασχολείται τα βιβλία που της φέρνει ο πατέρας της.

Η Μαίρη Τσώνη στον Κυνόδοντα



Σε μικρότερους ρόλους είχε παίξει στο σινεμά στο «Κακό», στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης