Συμπληρωματικές διώξεις από την εισαγγελία Διαφθοράς για εξοπλιστικά επί Γιάννου

Συμπληρωματικές διώξεις από την εισαγγελία Διαφθοράς για εξοπλιστικά επί Γιάννου

Οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φαίνεται να ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην μεγάλη υπόθεση του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε

Συμπληρωματικές διώξεις από την εισαγγελία Διαφθοράς για εξοπλιστικά επί Γιάννου
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προοιωνίζει συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου η προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς  Ελένη Τουλουπάκη.

Οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φαίνεται να ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην μεγάλη υπόθεση του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα προς την εισαγγελία Διαφθοράς από την ανακρίτρια που χειρίζεται τα εξοπλιστικά, κυρίως τις φρεγάτες, Ηλιάνα Ζαμανίκα και και ο επίκουρος ανακριτής στην ίδια υπόθεση Γιώργος Ευαγγέλου. 

Οι νέες συμπληρωματικές διώξεις ασκήθηκαν μετά την αξιολόγηση πληθώρας στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της ανάκρισης. Ακόμη, καταλυτικό ρόλο για την άσκηση των διώξεων έπαιξαν νεότερα στοιχεία που εστάλησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις αρχές Μαρτίου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ζαμανίκα πριν προβεί στην κατάθεση του αιτήματος για τη συμπληρωματική δίωξη είχε  αξιολογήσει ως σημαντική  την  κατάθεση Γάλλου πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, αξιολογήθηκαν ως ιδιαίτερα σημαντικά και στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών. 
Κλείσιμο

Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων έπαιξαν όσα προέκυψαν από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ. 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς στις ελβετικές αρχές από τα μέσα Μαρτίου για άνοιγμα των νέων λογαριασμών που φέρονται ότι συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, αναμένεται να δρομολογήσουν ραγδαίες εξελίξεις. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης