Σε κατάσταση επιφυλακής η αστυνομία το μεσημέρι στον Πειραιά

Σε κατάσταση επιφυλακής η αστυνομία το μεσημέρι στον Πειραιά

Λόγω δύο συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το προσφυγικό

Σε κατάσταση επιφυλακής η αστυνομία το μεσημέρι στον Πειραιά
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, θα βρίσκονται το μεσημέρι οι δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο του Πειραιά, λόγω δύο συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί  με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει μέτρα προκειμένου οι συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων να βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας».

Η «Χρυσή Αυγή» καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 15.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 3μμ, έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην ίδια περιοχή, η ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).

Κλείσιμο
«Η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να εκμεταλλευτεί το διεθνές κλίμα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά, καλεί συγκέντρωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στο δημαρχείο Πειραιά, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την πολιτική στους πρόσφυγες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΡΜΑ και προσθέτει: «Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου σε δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες τόνισε ο κ.Μώραλης

«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι' αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης