Σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων αποφάσισε να ενταχθεί ο δήμος Λάρισας

Σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων αποφάσισε να ενταχθεί ο δήμος Λάρισας

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου - Στόχος είναι να μετεγκατασταθούν περίπου 500 πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου σε διαμερίσματα της Λάρισας 

Σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων αποφάσισε να ενταχθεί ο δήμος Λάρισας
Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, αποφάσισε να ενταχθεί σε πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ
και αφορά την μετεγκατάσταση προσφύγων σε διαμερίσματα της πόλης.
 
Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων στην εισήγηση, στόχος είναι να μετεγκατασταθούν περίπου 500 πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου σε διαμερίσματα της Λάρισας.
 
Κλείσιμο
«Θεωρούμε πως είναι ένα πρόγραμμα σημαντικό, γιατί βάζει σε μια διαδικασία ομαλής ένταξης των προσφύγων στον ιστό των πόλεων» σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, ενώ επεσήμανε πως η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να υπογράψει την σύμβαση, με την προϋπόθεση ο αριθμός των προσφύγων να είναι διαχωρίσιμος από τον δήμο.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, το πρόγραμμα έχει ετήσιο προϋπολογισμό, αφορά πρόσφυγες που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και είναι προς μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν να πάνε.
 
Επίσης, ο ίδιος ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως το προσχέδιο της σύμβασης για ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα, θα το φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο όταν θα ολοκληρωθεί.
«Είχα προσωπικές επικοινωνίες με δημάρχους οι οποίοι υποδέχτηκαν το πρόγραμμα αυτό. Επιβεβαιώθηκε από τους δημάρχους πως όντως το πρόγραμμα του προηγούμενου διαστήματος προχώρησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ότι υπήρξε ομαλή μετεγκατάσταση στα διαμερίσματα» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων.
 
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας το προηγούμενο διάστημα, είναι εθελοντικό, και εφόσον πετύχει τους στόχους του θα οδηγήσει στο κλείσιμο των δομών σε Τρίκαλα και Βόλο και θα περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο της Λάρισας σε 500 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης