Δικηγόροι σε Παπαδημούλη: Η Κυβέρνηση προωθεί τα POS υπέρ των τραπεζών

Δικηγόροι σε Παπαδημούλη: Η Κυβέρνηση προωθεί τα POS υπέρ των τραπεζών

«Είναι ευνόητο ότι η προαιρετική χρήση τους είναι θεμιτή. Αν μάλιστα η Πολιτεία έκρινε σκόπιμο να την διευρύνει, θα μπορούσε να παρέχει θετικά κίνητρα προς τούτο», αναφέρει 

Δικηγόροι σε Παπαδημούλη: Η Κυβέρνηση προωθεί τα POS υπέρ των τραπεζών
Αντέδρασε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής στην ανάρτηση  του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο Twitter  όπου σχολιάζοντας την ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με την οποία εξέφρασε στην αντίθεσή της  στην υποχρεωτική  τοποθέτησης συσκευής POS στου δικηγόρους,  κάνει λόγο για προκλητικό συντεχνιασμό
         
Ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρει: "...Αρνείται την εγκατάσταση POS η Συντον. Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων. Διεκδικούν το δικαίωμα στην φοροδιαφυγή. Προκλητικός συντεχνιασμός....", γράφει...(Β.Κ.)
           
Ο κ Αλεξανδρής σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει  κατ΄  αρχάς ότι «με  την ομόφωνη απόφασή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας έθεσε εμπεριστατωμένα τα νομικά ζητήματα που εγείρει η υποχρεωτική τοποθέτηση και χρήση POS από τους δικηγόρους» και συνεχίζει:
         
Κλείσιμο
«Είναι ευνόητο ότι η προαιρετική χρήση τους είναι θεμιτή. Αν μάλιστα η Πολιτεία έκρινε σκόπιμο να την διευρύνει, θα μπορούσε να παρέχει θετικά κίνητρα προς τούτο».
         
Όμως, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ «στη νομική επιχειρηματολογία της συντονιστικής επιτροπής δεν αντιτάχθηκε νομικός αντίλογος, αλλά διατυπώθηκαν αφορισμοί, που προδήλως στερούνται των στοιχειωδών χαρακτηριστικών ενός διαλόγου».
         
Υποδηλώνουν, τονίζει ο κ. Αλεξανδρής, «προκατάληψη και μια ελλειμματική αντίληψη της πραγματικότητας  και προφανώς αγνοούνται ή παραβλέπονται: Τα πραγματικά και νομικά δεδομένα της σχέσης δικηγόρου-εντολέα καθώς και οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τη  διατραπεζική συναλλαγή της καταβολής των δικηγορικών αμοιβών».
         
Ακόμη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας αναφέρει: «Η άποψη ότι οι νομικοί προβληματισμοί της επιτροπής εξυπηρετούν συντεχνιακές σκοπιμότητες είναι ανάλογης «λογικής» με τη θέση ότι η Κυβέρνηση προωθεί την εν λόγω ρύθμιση αποκλειστικά και μόνο για να αυξήσει τα έσοδα των Τραπεζών, στηρίζοντας τα συμφέροντά τους. Μια  συζήτηση τέτοιου επιπέδου δεν οδηγεί πουθενά. Και σε κάθε περίπτωση δεν μας αφορά. Ο διάλογος, στον οποίο προσβλέπουμε, προϋποθέτει –πάντοτε- καλοπιστία και εκατέρωθεν ανταλλαγή τεκμηριωμένων επιχειρημάτων».
           
Καταλήγοντας στην  ανακοίνωση ο κ. Αλεξανδρής τονίζει: «Θυμίζουμε μόνον ότι: Η προάσπιση της νομιμότητας καθώς και των αρχών του δικηγορικού επαγγέλματος ως λειτουργήματος άμεσα συνυφασμένου με το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας των πολιτών ήταν και θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης