Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η πορεία με τα ποδήλατα ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σιωπηλή διαμαρτυρία μαθητών και έχει στηθεί και ενημερωτικό περίπτερο για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Ποδηλατοπορεία  έκαναν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Αρμενικής Νεολαίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ποδηλατοπορεία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες από την ΠΚΜ και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και οι οποίες κορυφώνονται αύριο και την Δευτέρα.

Η πορεία με τα ποδήλατα ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σιωπηλή διαμαρτυρία μαθητών και έχει στηθεί και ενημερωτικό περίπτερο για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε στο thestival.gr ο Σιμονιάν Αρνταβάστ, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής της Αρμένικης Νεολαίας: «Έχουμε στήσει περίπτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς ενημέρωση του κόσμου. Υπάρχει μια σειρά εκδηλώσεων για ένα 5ημερο. Θέλουμε να δείξουμε ότι παρόλα όσα προσπάθησαν να κάνουν οι Τούρκοι και σκότωσαν 1,5 εκατ. Αρμενίους, υπάρχει ζωή, είμαστε σε όλο τον κόσμο, παρόλο που είμαστε μακριά από την πατρίδα μας, προσπαθούμε να δώσουμε λύση και να βοηθήσουμε στο Αρμενικό ζήτημα και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε κάποια στιγμή».

Ερωτηθείς για το αν ο κόσμος είναι ενημερωμένος για την Γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε ότι: «Αρκετός κόσμος γνωρίζει, αλλά δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται τόσο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αγγίζει όλους τους ανθρώπους, αλλά τελικά δεν μας ενδιαφέρει και τόσο, γιατί έχουμε τα τωρινά μας προβλήματα (κρίση, οικονομικά ζητήματα). Ακόμη και τώρα συμβαίνουν γενοκτονίες (π.χ . Νταρφούρ, Ρουάντα). Αν ξέραμε και προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτές τις γενοκτονίες, θα είχαμε αποφύγει τις πιο καινούργιες.







ΠΗΓΗ: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης