Χίος: Επιθέσεις κατά προσφύγων σε Σούδα και Κάστρο

Χίος: Επιθέσεις κατά προσφύγων σε Σούδα και Κάστρο

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα περίπου έξι ατόμων επιτέθηκε κατά ομάδας προσφύγων – μεταναστών που συνηθίζουν να στέκονται στην προκυμαία, την ώρα της αναχώρησης του πλοίου

Χίος: Επιθέσεις κατά προσφύγων σε Σούδα και Κάστρο
Στον καταυλισμό της Σούδας μετέφεραν ακραία στοιχεία την ένταση που νωρίτερα είχε δημιουργηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χίου και περί τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, 20 Απριλίου 2017, μια ομάδα από αυτούς πέταξαν – σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες – πέτρες μέσα στον καταυλισμό.

Στην περιοχή έσπευσε αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χίου κ. Αθανάσιο Μπασιούκα, που προσπαθεί να ηρεμήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν μετά την επίθεση που δέχθηκαν.

Έως τις 11 το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομική δύναμη παρέμενε εντός του καταυλισμού, ενώ αναζητούνται μαρτυρίες και στοιχεία για την εξέλιξη των γεγονότων. Επίσης, δυνάμεις του Λιμενικού βρίσκονταν στην περιοχή της ιχθυόσκαλας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν γίνει προσαγωγές επτά προσφύγων –  μεταναστών, ενώ οι δράστες φαίνεται ότι πάλι ξέφυγαν.

Νωρίτερα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι από την ίδια ομάδα επιτέθηκαν σε έναν πρόσφυγα έξω από το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Κυνηγητό στους δρόμους του Κάστρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα περίπου έξι ατόμων επιτέθηκε κατά ομάδας προσφύγων – μεταναστών που συνηθίζουν να στέκονται στην προκυμαία, την ώρα της αναχώρησης του πλοίου.

Αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να τους κυνηγούν μέσα στους δρόμους του κάστρου της Χίου, χωρίς – ωστόσο – να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του περιστατικού.

Στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ, επειδή είχε φτάσει σχετικό σήμα στην αστυνομία, αλλά και πάλι δεν βρέθηκαν δράστες, οι οποίοι είχαν σπεύσει να εξαφανισθούν.

Πηγή: astraparis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης