Πολάκης και διοίκηση «κήρυξαν πόλεμο» στους γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου

Πολάκης και διοίκηση «κήρυξαν πόλεμο» στους γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου

Για «νονούς» και για δυσφήμιση του δημοσίου συστήματος υγείας κάνει λόγο σε ανάρτηση του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο οποίος επιτίθεται στο συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου

Πολάκης και διοίκηση «κήρυξαν πόλεμο» στους γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου
Πόλεμο κατά του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου κήρυξαν η διοίκηση του νοσοκομείου και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη μη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης σε ασθενή και χρεώνοντας του την απόφαση του ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο.  Με ανακοίνωσή της η διοικήτρια καταφέρεται κατά του συντονιστή χειρουργού για το συμβάν που καταγράφηκε και το οποίο αφορούσε ασθενή που αποφάσισε να μην χειρουργηθεί στο νοσοκομείο. Είχε προηγηθεί ανάρτηση του κ. Πολάκη στον λογαριασμό του στο facebook  με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για γιατρό διευθυντή «προς Ιόνιο μεριά» που τον αποκαλούσε «νονό».
 
Υπενθυμίζεται πως τα χειρουργεία του νοσοκομείου βρίσκονταν εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Δεκέμβριο (καταγράφηκαν ένας θάνατος και τέσσερα περιστατικά με μετεγχειρητικές επιπλοκές) έως και τον Μάρτιο, που τυπικά ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στις χειρουργικές αίθουσες για ενδονοσοκομειακά μικρόβια και στην παροχή ιατρικών αερίων, οπότε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου αποφάσισαν την επαναλειτουργία τους. Ωστόσο, σειρά εγγράφων του Επιστημονικού Συμβουλίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Επιτροπής Ελέγχου που είχε επί τούτου οριστεί και τα οποία έφερε στο φως η ΠΟΕΔΗΝ, έδειξαν ότι η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών ήταν επισφαλής για τους ασθενείς. Άλλωστε, στο ιστορικό του νοσοκομείου προστέθηκε και ένα ακόμη συμβάν από την πρώτη κιόλας ημέρα της επαναλειτουργίας του, την 31η Μαρτίου: παρουσιάστηκαν επιπλοκές σε μητέρα και νεογνό που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Πάτρας – επιπλοκές τις οποίες η διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ αρνούνταν ότι επήλθαν.
 
Το νέο συμβάν αναδείχθηκε από τη διοίκηση, και την επικεφαλής του νοσοκομείου, κυρία Δέσποινα Τσαρίδου, η οποία ανέφερε ότι εισήχθη ασθενής που χρειαζόταν να υποβληθεί σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Αρχικά σύμφωνα με την περιγραφή των γεγονότων από την ίδια, «υπήρξε αίτημα διακομιδής λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας αντιμετώπισης του ασθενούς στο νοσοκομείο».
 
Κλείσιμο
Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει, «απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς στη βάση προσωπικής διοικητικής  εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς , στο πλαίσιο της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας» για να λάβει την απάντηση ότι «ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση».
 
Σημειώνεται ότι οι γιατροί του νοσοκομείου, και μέσω του Επιστημονικού Συμβουλίου, είχαν αναφέρει ρητώς από τον περασμένο Μάρτιο ότι με βάση τα δεδομένα των ελέγχων που είχαν στη διάθεσή τους κρίνουν πως είναι επισφαλής η λειτουργία των χειρουργείων μέσω της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων, εναλλακτικά δε δήλωναν πως οι χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνονται με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων. Η διοίκηση όμως δεν δέχτηκε αυτή τη λύση.
 
Στην αντίδραση των γιατρών να χειρουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες τον ασθενή η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου σε συνεργασία με την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας απάντησε καλώντας χειρουργούς από άλλο νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ για να κάνουν την επέμβαση.  
 
Σύμφωνα με την κυρία Τσαρίδου, «τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε οδήγησαν τελικά – αργά το βράδυ – τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο».
Καταλήγοντας η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει λόγο για «κλιμάκωση απαξίωσης και δυσφήμισης του νοσοκομείου» και προειδοποιεί ότι τόσο η διοίκηση όσο και ηγεσία του υπουργείου Υγείας «δε θα ανεχθούν πλέον την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας». 
 
Οι «προειδοποιήσεις» του κ. Πολάκη στον γιατρό μέσω Facebοok
 
Πριν από την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Ζακύνθου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης είχε ήδη πάρει την κατάσταση στα χέρια του - είχε σπεύσει να κάνει ανάρτηση μέσω του λογαριασμού του στο facebook και να φωτογραφίζει τον διευθυντή χειρουργό προειδοποιώντας τον για το τι μέλλει γενέσθαι στο νοσοκομείο.
 
Η ανάρτηση του κ. Πολάκη έχει ως εξής: «Όσοι νομίζουν οτι μπορουν να συμπεριφέρονται ως "νονοί "που λογω διευθυντικής θεσης σε Κλινικη κρατούν σε υγειονομική ομηρία ολόκληρες περιοχές ή νησιά για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ κ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (με "επιστημονικοφανεις" προφάσεις που φτάνουν πλέον στα όρια της γελοιότητας και της ανοιχτής δυσφήμισης του δημοσίου συστήματος υγείας εν όψει ιδιωτικών επενδύσεων )ΣΥΝΤΟΜΑ θα καταλάβουν πως άλλοι παπάδες ήρθανε κι αλλα χαρτιά βαστουνε ...... 
 
Η καλή θέληση που επιδείχθηκε απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν ειναι αδυναμία και ΒΕΒΑΙΑ δεν θα αφήσουμε καμία περιοχή της χώρας χωρις ΠΛΗΡΩΣ λειτουργούσα πραγματικα δημόσια περίθαλψη .... 
 
....κατα Ιόνιο μεριά η επισήμανση ... και ο νοών νοείτω...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης