Παρέμβαση Ξένης Δημητρίου στις νέες καταγγελίες για τηλεφωνικές υποκλοπές στο ΚΚΕ

Παρέμβαση Ξένης Δημητρίου στις νέες καταγγελίες για τηλεφωνικές υποκλοπές στο ΚΚΕ

Παράλληλα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία από το ΚΚΕ σχετικά με τις καταγγελίες αυτές και θα προχωρήσει στον έλεγχο

Παρέμβαση Ξένης Δημητρίου στις νέες καταγγελίες για τηλεφωνικές υποκλοπές στο ΚΚΕ
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ, της περασμένης εβδομάδας, περί τηλεφωνικών υποκλοπών  στο «Σπίτι του Λαού».

Τα επίμαχα δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν στον κ. Νούλη, προκειμένου να συσχετιστούν με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην  ήδη διενεργούμενη έρευνα  η οποία ξεκίνησε τον περασμένο  Δεκεμβρίο, αμέσως μετά τις τότε, πρώτες, καταγγελίες του
ΚΚΕ
Κλείσιμο
για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Αναλυτικότερα, η κυρία Δημητρίου στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε διατάξει προκαταρκτική  έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι  έχει συμβεί με τις πρώτες καταγγελίες του περασμένου έτους για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του  ΚΚΕ   όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η σχετική έρευνα είχε ανατεθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, ενώ την προανάκριση  διεξήγαγε η   κρατική ασφάλεια.

Σήμερα, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε στον κ. Νούλη τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου με τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές (συνακροάσεις, κ.λπ.). Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΚΕ τηλεφωνικές υποκλοπές παρατηρήθηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ και αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων.   
 
Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

Παράλληλα, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα έρευνα  για τις νέες υποκλοπές που κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα το ΚΚΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση  η Αρχή ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία από το ΚΚΕ σχετικά με τις καταγγελίες αυτές και θα προχωρήσει στον έλεγχο.  

Συγκεκριμένα,  η ανακοίνωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών: 
«Μετά τη δημόσια καταγγελία του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος από 5/4/2017 σχετικά με τις νέες συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΑΔΑΕ διενήργησε ελέγχους, συνέταξε πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου που ζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές. Στο πλαίσιο του ελέγχου, η ΑΔΑΕ ζήτησε εγγράφως πληροφορίες σχετικά με τις συνακροάσεις και από τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, Ποτάμι), τα οποία όμως δεν απέστειλαν στοιχεία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης