WWF Ελλάς: «Η κυβέρνηση επιβραβεύει την παρανομία στα δάση»

WWF Ελλάς: «Η κυβέρνηση επιβραβεύει την παρανομία στα δάση»

Η οργάνωση έστειλε σήμερα επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές, με αφορμή το σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»

WWF Ελλάς: «Η κυβέρνηση επιβραβεύει την παρανομία στα δάση»
Το υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί δέσμη ρυθμίσεων, η οποία για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία χρόνια, επιβραβεύει διάφορες παράνομες επεμβάσεις σε δάση και δασικές εκτάσεις. Κατατίθεται δε προς ψήφιση στη Βουλή
, δίχως να έχει προηγηθεί δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, προκαλώντας εύλογη ανησυχία, ότι η κατεπείγουσα και αδιαφανής διαδικασία αποσκοπεί στην απόκρυψη, όχι μόνο των σοβαρών προβλημάτων αντισυνταγματικότητας, αλλά και των αρκετών φωτογραφικών και επιστημονικά ατεκμηρίωτων προτεινόμενων ρυθμίσεων».

Αυτό αναφέρει το WWF Ελλάς, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα, Δευτέρα, προς τους Έλληνες βουλευτές, με αφορμή το σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
 
Κλείσιμο
Η επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς, Θεοδότα Νάντσου, δηλώνει: «Τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την ανάγκη για αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία, έχει προταχθεί η ικανοποίηση πιέσεων για πολιτική επιβράβευση και «τακτοποιήσεις» παρανομιών, έναντι της ζωτικά απαραίτητης για τη χώρα μας τήρησης της νομιμότητας. Εάν τελικά ψηφιστούν οι προτεινόμενες διατάξεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα μπορούμε πλέον, χωρίς περιστροφές ή αμφιβολίες, να είμαστε βέβαιοι πως έχει χαθεί ο προστατευτικός για τον δασικό μας πλούτο χαρακτήρας της "δασικής" νομοθεσίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης