Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία και όπλα στην Κορινθία

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία και όπλα στην Κορινθία

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα χάλκινο λύχνο μαζί με τρία αντικείμενα που συνδέονταν με αυτόν - Κατασχέθηκε ένα πιστόλι με δύο φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία και όπλα στην Κορινθία
Μια καταγγελία για τη δράση τριών Ελλήνων που είχαν στα χέρια τους αρχαία αντικείμενα, οδήγησε σε ευρεία επιχείρηση αστυνομικών οι οποίοι έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας και τους συνέλαβαν.

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα χάλκινο λύχνο μαζί με τρία αντικείμενα που συνδέονταν με αυτόν, τα οποία εξέτασε αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητό μνημείο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας. Ακόμη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έναν ανιχνευτή μετάλλων με τον οποίο προφανώς οι δράστες εντόπιζαν σημεία όπου έκαναν λαθρανασκαφές, αλλά και επτά φωτογραφίες, έξι από τις οποίες απεικονίζουν ένα έργο τέχνης και μια μέρος του. Ακόμη, κατασχέθηκε ένα πιστόλι με δύο φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. 

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν είναι μέλη ευρύτερου κυκλώματος που διακινεί αρχαιότητες και πολιτιστικούς θησαυρούς.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης