Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το έργο στα Τέμπη παραδόθηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση»

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το έργο στα Τέμπη παραδόθηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση»

«Το κράτος είναι αργοκίνητο, με υπηρεσίες και λειτουργίες που δεν συνεργάζονται επαρκώς, ή δεν αντιλαμβάνονται ενίοτε τη σημασία της σπουδαιότητας εθνικών προσπαθειών» ανέφερε ο Κ. Αγοραστός

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το έργο στα Τέμπη παραδόθηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση»
Στο έργο του αυτοκινητόδρομου και των σηράγγων στα Τέμπη, αναφέρθηκε με δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
 
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, τόνισε πως «πρόκειται για έργο τεράστιας αναπτυξιακής αξίας για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων»
 
Ο κ. Αγοραστός ωστόσο, σημείωσε παράλληλα, πως με την ολοκλήρωση του έργου «διαπιστώνουμε με ασφάλεια ότι το κράτος είναι αργοκίνητο, με υπηρεσίες και λειτουργίες που δεν συνεργάζονται επαρκώς, ή δεν αντιλαμβάνονται ενίοτε τη σημασία της σπουδαιότητας εθνικών προσπαθειών». 

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε πως «τα έργα των αυτοκινητοδρόμων σχεδιάστηκαν το 2004 από τον Γιώργο Σουφλιά, ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον Αύγουστο του 2007 και η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε το τέλος του 2007. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το 2013, παραδίδονται όμως το 2017!». 
Κλείσιμο

«Για τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, η εθνική οικονομία (το κράτος), έπρεπε σύμφωνα με τη σύμβαση του 2007 να συμμετέχει με 1 δισ. ευρώ και οι ιδιώτες με 8,1 δισ.. Με τις συνεχείς παρατάσεις και αλλαγές των συμβάσεων, η συνεισφορά του Δημοσίου έχει αυξηθεί. Επίσης, όπως προέβλεπε η σύμβαση του 2007, το Δημόσιο θα εισέπραττε για 25 χρόνια το 65% των ακαθάριστων εσόδων από τα διόδια. Σήμερα δεν θα εισπράττει τίποτα, συνεπώς υπάρχει ζημία για το Δημόσιο» σημείωσε. 

Επίσης, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων στην είσοδο των Τεμπών, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά, γιατί δεν εξέλειπαν οι περιβαλλοντικοί λόγοι που οδήγησαν τη μεταφορά του σταθμού των διοδίων στον κόμβο του Πυργετού». 
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά, με την επιχειρούμενη μεταφορά των διοδίων στα Τέμπη «συντελείται και μια μεγάλη ασυνέπεια, διότι, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, πρέπει να υπάρχει παράδρομος και αυτός είναι η Παλαιά Εθνική Οδός που διέρχεται μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών. Το επιχείρημα ότι για τρία χρόνια οι κάτοικοι των Τεμπών και των Ευρυμενών θα διέρχονται δωρεάν, είναι σαν το τυράκι στη φάκα». 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης