Μετά τις παλινωδίες, το υπ. Παιδείας κάνει bullying για τις Πανελλαδικές

Μετά τις παλινωδίες, το υπ. Παιδείας κάνει bullying για τις Πανελλαδικές

Στην καταγγελία για τον κίνδυνο του αδιάβλητου των επαναληπτικών του Σεπτεμβρίου, το υπ. Παιδείας απαντά με μηνυτήρια αναφορά - «Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε το θεσμό» απαντά ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ

Μετά τις παλινωδίες, το υπ. Παιδείας κάνει bullying για τις Πανελλαδικές
Με μηνυτήρια αναφορά αποφάσισε να απαντήσει το υπουργείο Παιδείας στις δηλώσεις στο protothema.gr του προέδρου της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Γιάννη Βαφειαδάκη, ο οποίος έθεσε θέμα αξιοπιστίας των πανελλαδικών εξετάσεων μετά την απόφαση του υπουργείου για ορισμό επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο.

Tο υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας Φροντιστών, υποστηρίζοντας τα εξής: «Ο υπό εισαγγελική έρευνα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας κ. Ι. Βαφειαδάκης επιχείρησε σήμερα με δηλώσεις του σε ιστότοπο να θέσει θέμα αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων είτε διαστρεβλώνοντας, είτε αποκρύπτοντας ουσιώδη στοιχεία της ανακοίνωσης του Υπουργείου, είτε ακόμη  εικάζοντας μελλοντικές ανακοινώσεις χωρίς να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου που διασφαλίζει απόλυτα την ισονομία και την ισότητα των ευκαιριών των υποψηφίων. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Γιάννης Παντής θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Το Υπουργείο έχει την υποχρέωση να περιφρουρήσει τους χιλιάδες υποψήφιους μαθητές από τυχοδιωκτικές συμπεριφορές και θα το πράξει σε κάθε περίπτωση».

Απαντώντας στο υπουργείο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδας Γ. Βαφειαδάκης, δήλωσε στο protothema.gr ότι «οι φροντιστές θεωρούν ότι πρέπει να προστατευθεί το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων ως κόρη οφθαλμού και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη θέση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να χτυπήσουμε το κύρος του θεσμού, αλλά να το προστατεύσουμε».

Ο κ. Βαφειαδάκης επεσήμανε ότι, «αντί να λάβουν υπόψη τους τις καλοπροαίρετες φωνές που προειδοποιούν για τα διαφαινόμενα προβλήματα της ρύθμισης, στοχοποιούν ανθρώπους, κάνουν  bullying προκειμένου να φιμώσουν ο,τιδήποτε αντιδρά σε αυτό το αλαλούμ που γίνεται φέτος με τις πανελλήνιες εξετάσεις: α) δήλωση πέμπτου μαθήματος, β) ανακοίνωση αριθμού εισακτέων και γ) επαναληπτικές εξετάσεις».
Κλείσιμο

Όπως τόνισε, «το υπουργείο αυτή τη στιγμή πρέπει να ορίσει με σαφήνεια τον αριθμό των εισακτέων στις επαναληπτικές εξετάσεις με αλγόριθμο».

Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ είχε δηλώσει στο protothema.gr την Τρίτη, ότι «ανοίγει παράθυρο» στην αξιοπιστία του συστήματος, καθώς «εγείρονται σοβαρές ενστάσεις για την αξιοπιστία του συστήματος αφού δεν έχει δοθεί ο αριθμός θέσεων των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων, ούτε καν ένας αλγόριθμος για την επιλογή των υποψηφίων. Ως αποτέλεσμα μπορεί κάποιος που θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή και δεν γράψει καλά σε ένα μάθημα, να δηλώσει ασθενής, να λάβει μία διαβεβαίωση και στη συνέχεια να έχει όλο το καλοκαίρι μπροστά του για να μελετήσει και να βελτιώσει τη βαθμολογία του». 

Όπως εξήγησε ο κ. Βαφειαδάκης αυτό δεν μπορούσε να γίνει όταν οι επαναληπτικές εξετάσεις διενεργούνταν δέκα ημέρες μετά τις Πανελλαδικές, καθώς δεν υπήρχε ικανός χρόνος να βελτιωθεί η πορεία ενός μαθητή. Οι καθηγητές πάντως διαβλέπουν κύμα συμμετοχών στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Εξάλλου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει δηλώσει ότι: «οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες» .

O κ. Γαβρόγλου έκανε πίσω και αποφάσισε τη διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων, αλλά τον Σεπτέμβριο, για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν σε κάποιο μάθημα λόγω ασθενείας. Οι υποψήφιοι αυτοί όμως θα πρέπει να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει και όχι μόνο σε αυτά που απουσίασαν. Και επειδή τα αποτελέσματα των εισακτέων θα έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου να εισαχθούν υποψήφιοι των επαναληπτικών σε κάποιο τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι να λάβουν σε αυτές τις εξετάσεις βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντα στο συγκεκριμένο τμήμα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης