Οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας στο επίκεντρο των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας στο επίκεντρο των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Η ΔΙΣ θα κάνει σύντομα γνωστές τις θέσεις της για το ζήτημα στα πλαίσια του  διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση - Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας στο επίκεντρο των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας, μετά την έναρξη δημοσίου διαλόγου για αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος, συζητήθηκε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Απρίλιο.
 
Η ΔΙΣ, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, «θα προβεί λίαν προσεχώς σε ανακοινώσεις». Επιπρόσθετα, κατά τη σημερινή συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών.

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ
Κλείσιμο
 
Στις 11.00, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της ΔΙΣ συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) Ιωάννη Μπενίση και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Κωνσταντίνο Βαφειάδη, τους οποίους ευχαρίστησαν για την αποδοχή του αιτήματος της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας να συμπεριληφθούν στα κοινωνικά τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ 124 φιλανθρωπικές δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων της Περιφέρειας Αττικής. Οι δομές αυτές είναι 80 συσσίτια, 4 βρεφονηπιακοί σταθμοί, 15 στέγες γερόντων, 5 ιδρύματα, 7 οικοτροφεία ψυχικά ασθενών, 1 ξενώνας ασυνόδευτων προσφύγων, 2 Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, 5 κοινωνικά φροντιστήρια, 3 πνευματικά κέντρα και 2 κοινωνικά παντοπωλεία.
 
Για «ένα μεγάλο ευεργέτημα στο κοινωνικό έργο αγάπης της Εκκλησίας», μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση, ενώ από την πλευρά ο κ. Ιωάννης Μπενίσης επισήμανε ότι πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι κανείς συμπολίτης μας να μη στερηθεί το αγαθό του νερού για οικονομικούς λόγους, «γι' αυτό και έχουμε θεσπίσει το κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο και εντάξαμε τις 144 παροχές νερού των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Εκκλησίας».
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης