Καλαμάτα: Έντεκα χρόνια φυλακή για χασισοφυτεία με 992 δενδρύλλια

Καλαμάτα: Έντεκα χρόνια φυλακή για χασισοφυτεία με 992 δενδρύλλια

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον Μολδαβό, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών ως απλός συνεργός

Καλαμάτα: Έντεκα χρόνια φυλακή για χασισοφυτεία με 992 δενδρύλλια
Σε ποινή κάθειρξης ένδεκα ετών καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 49χρονος Μολδαβός που είχε συλληφθεί στην Ιταλία με διεθνές ένταλμα, για τη συμμετοχή του στην καλλιέργεια μιας μεγάλης φυτείας με 992 χασισόδεντρα που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Βάλτα Τριφυλίας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον Μολδαβό, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών ως απλός συνεργός. Αποτύπωμά του είχε βρεθεί σε μια σακούλα με λίπασμα στο χώρο της φυτείας, ενώ είχε καταγραφεί συνομιλία του με άλλα δύο άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση. Ο 49χρονος είχε προλάβει να διαφύγει στην Ιταλία με πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη βάσει το εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη και ότι γνώριζε την ύπαρξη της φυτείας, ισχυρίστηκε ότι έφυγε από την Ελλάδα επειδή παντρευόταν η κόρη του στην Ιταλίακαι για τα χρήματα που του είχαν στείλει οι συνεργοί του υποστήριξε πως ήταν δεδουλευμένα από δουλειές που είχε κάνει στα κτήματά τους. Όμως, τα αποτυπώματά του στο σακί με το λίπσμα οδήγησαν στην καταδίκη του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης