PROTOTHEMA

Ελλάδα

Με απόφαση του δημιουργού

«Δολοφόνος της Κηφισιάς»: Μια ερώτηση ήταν η αφορμή να αποσυρθεί η ταινία «Ετερος Εγώ»

«Δολοφόνος της Κηφισιάς»: Μια ερώτηση ήταν η αφορμή να αποσυρθεί η ταινία «Ετερος Εγώ»

«Πιστεύετε πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον στην πραγματική ζωή» ρώτησε θεατής, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει στο προφίλ του δολοφόνου, τον Σωτήρη Τσαφούλια - Το «Ετερος Εγώ» περιγράφει την δράση ενός «σίριαλ κίλερ»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σωτήρη Τσαφούλια να αποσύρει την ταινία «Έτερος Εγώ».


Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου, μία μαρτυρία έδωσε μία απίστευτη τροπή στο θρίλερ της υπόθεσης με τον δολοφόνο της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την μαρτυρία που ακούστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, στις 7 Φεβρουαρίου, πριν τις δολοφονικές επιθέσεις, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας δέχτηκε μία ερώτηση από έναν άγνωστο άνδρα. 

Ο άγνωστος άνδρας ρώτησε τον σκηνοθέτη του ελληνικού θρίλερ: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο θεατής αποχώρησε από τον κινηματογράφο διακριτικά.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιβεβαίωσε  ότι δέχτηκε την ερώτηση από άγνωστο άνδρα που ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη και όπως τόνισε, εύχεται, να πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ενοχλήθηκε πάρα πολύ όταν σε μέσα ενημέρωσης, μετά την αναπαραγωγή της είδησης, κάποιοι τον κατηγόρησαν πως εκμεταλλεύεται καταστάσεις προκειμένου να κόψει περισσότερα εισιτήρια για την ταινία.

Όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι από το στενό επαγγελματικό του περιβάλλον, ο Σωτήρης Τσαφούλιας φανερά ενοχλημένος από όσα ακούγονται πήρε την απόφαση να αποσύρει την ταινία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ίδιος συνέταξε την ανακοίνωση και φρόντισε να διανεμηθεί μέσα από την εταιρία παραγωγής BLONDE. 

Συνεργάτης του αποκάλυψε πως «πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν πως όλος αυτός ο ντόρος έχει γίνει για λόγους εμπορικούς και διαφημιστικούς. Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη και αποφάσισε να αποσύρει την ταινία για να προστατέψει και τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή».

Σύμφωνα με την Όλγα Παυλάτου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας BLONDE ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του ελληνικού θρίλερ δεν έχει κληθεί να καταθέσει στις αρχές για την υπόθεση. Άγνωστο παραμένει αν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα επανακυκλοφορήσει η ταινία.

Το «Έτερος Εγώ» πάντως, θα προβάλλεται μέχρι και την Τετάρτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, τονίζει ότι η «πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ».


Η ανακοίνωση του Σωτήρη Τσαφούλια
«Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά  μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο "Έτερος Εγώ", λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και  εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας
».


Η υπόθεση της ταινίας
Στο αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου του Σωτήρη Τσαφούλια, με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Δημήτρη Καταλειφό, Μάνο Βακούση, Ιωάννα Κολιοπούλου και Φρανσουά Κλουζό, πέντε δολοφονίες με κοινό χαρακτηριστικό τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων, μπαίνουν στο μικροσκόπιο ενός καθηγητή Εγκληματολογίας, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο, που τις συνδέει μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοί του ίνονται η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής Μαθηματικών.

Ο ίδιος ο σεναριογράφος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε πει για την ταινία: «Υπήρξε ένα περιστατικό στο παρελθόν που είχε να κάνει με αυτό που συμβαίνει στην ταινία (δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω περισσότερες λεπτομέρειες, θα ήταν spoiler) και αρκετά χρόνια αργότερα όταν ανακάλυψα και έμαθα το θεώρημα του Πυθαγόρα που αναφέρεται στο Έτερος Εγώ, έκανα το συνειρμό και έγραψα το σενάριο. Το Έτερος Εγώ θα το περιέγραφα σαν μια ταινία που φωτίζει την τρομερή αταξία που κρύβουμε μέσα μας. Σαν μια ταινία που μιλάει κατευθείαν όχι μόνο στο μυαλό και στην ψυχή του θεατή, αλλά και στην ηθική του συνείδηση. Το αίσθημα της επιβίωσης ακόμα και όταν αυτό το αίσθημα, έρχεται σε κόντρα με την ηθική. Θα χαρακτήριζα το Έτερος Εγώ σαν μια αστυνομική ταινία μυστήριου με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Καταπιάνεται με θεμελιώδη θέματα ανθρωπιστικής και όχι μόνο αξίας, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η πίστη. Το Έτερος Εγώ όλα αυτά τα μεταδίδει μέσα από μια Αθήνα διαφορετική. Μια Ελλάδα διαφορετική, που υπάρχει και που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από θλιβερά τοπία, μίζερα χρώματα και σιωπές».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ταινία συμμετέχει και ο σπουδαίος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέ.

Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας
 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Κολοσσαιο ...21/03/201708:44

Δωσε αιμα στο λαο . Βια παντου . Λιγο πιο κατω σ αυτον τον ιστιοχωρο υπαρχει ενα βιντεο που μια μπουλντοζα ριχνει ενα τοιχο και καταπλακωνει μοτοσικλετιστη . Και δε μιλω για την ειδηση αλλα για τη χρηση του βιντεο , να μη χασουμε και δεν δουμε αιμα . Βια σε βιντεοπαιχνιδια . Βια και παρανοια σε ταινιες . Καπως ετσι μπαινουν ιδεες σε πολλους που η το μυαλο τους ειναι νοσηρο η δεν εχουν την ευφυια να φιλτραρουν αυτα που βλεπουν . Εθισμος της κοινωνιας στη βια καθε ειδους απο της μικρες ακομα ηλικιες και μετα αναρωτιουμαστε τι παει στραβα . Ποτε θα καταλαβουμε οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο συνανθρωπων μας που εχει επιρρεπεια στη βια γιατι δεν εχει τις νοητικες αμυνες του διαχωρισμου των καταστασεων . Ποτε θα καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και πρεπει να προφυλλατουμε τους ανθρωπους απ τον κακο τους εαυτο ; Ποτε ; Ο σκηνοθετης σ αυτη την ταινια μπορει να εχει τη γνωση οτι δημιουργει μια φανταστικη ιστορια με φανταστικους χαρακτηρες μονο και μονο για να τη δει το ακροατηριο και να περασει ευχαριστα και με σασπενς την ωρα του . Αυτη τη γνωση δεν την εχουν πολλοι μεσα στ ακροατηριο ομως και εκει στραβωνει το πραγμα . Δεν εχουν ολοι το ιδιο βαθος σκεψης και κρισης . Καποτε καποιοι επιστημονες εκαναν μια ερευνα για να δουν με τι ασχολειται ο κοσμακης στο ελευθερο χρονο του , περιμεναν να τους απασχολουν παρα πολυ τα αισθηματικα τους , τα εργασιακα τους , τα οικογενειακα τους , τα θεματα υγειας , τα οικονομικα τους και η πολιτικη , και γενικος τα σοβαρα τους προβληματα τελος παντων . Εμειναν εμβροντητοι οταν ανακαλυψαν οτι τα δυο τριτα (2/3) ολων των συζητησεων ειχε να κανει με ... κουτσομολιο . Ηταν πολυ ριχο για να το χωνεψουν αλλα αυτος ειναι ο απλος κοσμακης , δεν ηταν ολοι ευφηιες για ν ασχολουνται με βαθια νοηματα κλπ κλπ αναζητησεις . Οσο εξω επεσαν οι επιστημονες σ αυτο το θεμα , αλλο τοσο εξω πεφτουν και αυτοι που νομιζουν οτι ο απλος κοσμακης μπορει να διαχωρισει το τη φαντασια απ την πραγματικοτητα και να μην μιμηθει περιεργες συμπεριφορες . Ενιωτε και με πολυ πειστηκο τροπο αφου απλα μπαινουν ιδεες σε καποιες ηδη προβληματικες γκλαβες ...

Απάντηση
τρολ21/03/201707:29

Μονο σε μια γελοια χωρα οπως η Ελλαδα, η ...Νικολουλη και ενας...δολοφονος, καθοριζουν την τυχη μιας ...ταινιας! Για τον σκηνοθετη, τι σχολιο να κανεις: ψοφαει για δημοσιοτητα, τοσο που δεν δισταζει να "καψει" το δημιουργημα του. Αληθεια, ο νεκρος ταξιτζης τι θα ειχε να πει; Αηδια...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία