Ζάκυνθος: Ισόβια σε διευθύντρια τράπεζας που «τσέπωνε» τόκους

Ζάκυνθος: Ισόβια σε διευθύντρια τράπεζας που «τσέπωνε» τόκους

Διαχειριζόταν υψηλούς τόκους των συνολικά 43,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν καταθέσει οι δικαιούχοι, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν  οι ίδιοι - Επανατοποθετούσε τα χρήματα στους λογαριασμούς που πίστευαν ότι είναι προθεσμιακοί αφού τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά

Ζάκυνθος: Ισόβια σε διευθύντρια τράπεζας που «τσέπωνε» τόκους
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στην πρώην διευθύντρια τραπεζικού καταστήματος, που έβαζε επί τέσσερα χρόνια στην τσέπη της τους υψηλούς τόκους από τους προθεσμιακούς λογαριασμούς 148 πελατών τους οποίους δεν είχε περάσει στο κεντρικό σύστημα!

Η απίστευτη κομπίνα κράτησε από το 2003 ως το 2007 σε υποκατάστημα της Ζακύνθου και η πρώην διευθύντρια είχε βγάλει αρκετά χρήματα από τους υψηλούς τόκους των συνολικά 43,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν καταθέσει οι δικαιούχοι, χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν  οι ίδιοι αφού επανατοποθετούσε τα χρήματα στους λογαριασμούς που πίστευαν ότι είναι προθεσμιακοί αφού τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά.

Εκτός από την διευθύντρια, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών ένας πρώην υπάλληλος της τράπεζας που με εντολή της τοποθετούσε στην θέση τους τα χρήματα του δικαιούχου κάθε φορά που επρόκειτο να λήξει ένας λογαριασμός. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Άλλοι δύο υπάλληλοι της τράπεζας που εργάζονταν στα ταμεία, αθωώθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης