Παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση ο 26χρονος γιατρός που τραυματίστηκε στο «Ελπίς»

Παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση ο 26χρονος γιατρός που τραυματίστηκε στο «Ελπίς»

Τι λένε οι πρώτες καταθέσεις για τον σοβαρό τραυματισμό του γιατρού που έπεσε όταν υποχώρησε κουπαστή σκάλας - Η μη περαιτέρω επιδείνωση της εγκεφαλικής βλάβης του ασθενούς κρίνεται θετική για την κατάσταση της υγείας του, η οποία ωστόσο παραμένει κρίσιμη

Παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση ο 26χρονος γιατρός που τραυματίστηκε στο «Ελπίς»
Διασωληνωμένος και σε σταθερή κλινική κατάσταση παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Γ. Γεννηματάς» ο 26χρονος ειδικευόμενος γιατρός του «ΕΛΠΙΣ», με τους θεράποντες ιατρούς να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του διαπιστώνοντας «μη περαιτέρω επιδείνωση της εγκεφαλικής βλάβης» του ασθενούς.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο σημερινός παρακλινικός έλεγχος του ασθενούς –σχεδόν δύο 24ωρα από τον τραυματισμό και τη νοσηλεία του- έδειξε ότι δεν έχει επιδεινωθεί η εγκεφαλική βλάβη, γεγονός που κρίνεται θετικό για την εξέλιξη της υγείας του.
 
«Ο ασθενής Β.Ν. 26 ετών, νοσηλεύεται από 13-3-2017 και ώρα 17:50 στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με σοβαρή τραυματική βλάβη εγκεφάλου και εγκεφαλικές θλάσεις μετά από αναφερόμενη πτώση. Ο  ασθενής αντιμετωπίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο "ΕΛΠΙΣ" όπου και υπηρετούσε, μεταφέρθηκε στη συνέχεια διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας για συνέχιση της υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών του. Βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση υπό τον έλεγχο όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων. Παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κλινική κατάσταση χωρίς περαιτέρω επιδείνωση της εγκεφαλικής βλάβης όπως αποδεικνύεται και από τον σημερινό παρακλινικό έλεγχο»  αναφέρει η ανακοίνωση του «Γ. Γεννηματάς.

Κλείσιμο
Τι λένε οι πρώτες καταθέσεις για τον σοβαρό τραυματισμό του γιατρού στο «ΕΛΠΙΣ»

Την ίδια ώρα που η κατάσταση της υγείας του 26χρονου ειδικευόμενου γιατρού του «ΕΛΠΙΣ» παραμένει κρίσιμη, οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις σημειώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του εντατικοποιούνται, ενώ ήδη έχουν ληφθεί και οι πρώτες καταθέσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, η αγωνία των συγγενών των φίλων αλλά και των συναδέλφων του ειδικευόμενου γιατρού παραμένει ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Ο Ν.Β. συνεχίζει να βρίσκεται διασωληνωμένος με τους θεράποντες γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση του σταθερή και να ευελπιστούν ότι τα επόμενα 24ωρα θα παρουσιάσει βελτίωση. Κι αν οι γιατροί του νοσοκομείου της λεωφόρου Μεσογείου παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της υγείας του νεαρού επιστήμονα από την Πάτρα, στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» οι αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να συνδέσουν το παζλ του σοβαρού τραυματισμού του ειδικευόμενου χειρουργού. 

Από το απόγευμα της Δευτέρας αλλά και τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, αστυνομικοί αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου συγκεντρώνουν στοιχεία για να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αρκετά άτομα από το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στους χώρους του «ΕΛΠΙΣ».

Ανάμεσα τους και μια εργαζόμενη η οποία βρέθηκε στο σημείο την ώρα του τραυματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε ότι είδε το σώμα του 26χρονου γιατρού να πέφτει από το κενό και να χτυπάει στην κουπαστή αλλά και στο δάπεδο του υπογείου. Ταυτόχρονα όπως κατέθεσαν άλλοι υπάλληλοι διοικητικοί υπάλληλοι και γιατροί λίγη ώρα πριν το τρομακτικό περιστατικό ο ειδικευόμενος χειρουργός βρισκόταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου και τρέχοντας μέσω της σκάλας προσπάθησε να κατέβει στο υπόγειο. Στα σκαλιά μεταξύ του δευτέρου και πρώτου ορόφου από ότι φαίνεται έχασε στην ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.

Ο ειδικευόμενος γιατρός συμμετείχε στη γενική εφημερία νοσοκομείου που ήταν την περασμένη Κυριακή στις 12 Μαρτίου. Έτσι πήγε στο νοσοκομείο το πρωί εκείνης της ημέρας με την εφημερία του να τελειώνει μετά από 24 ώρες. Ωστόσο και το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο 26χρονος είχε βάρδια και θα αποχωρούσε από το χώρο της εργασίας του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αν λίγη ώρα πριν από την λήξη του ωραρίου του δεν σημειωνόταν ο σοβαρός του τραυματισμός που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε βίντεο:
Ατύχημα στο «Ελπίς»: Κανείς δεν μου λέει πώς έπεσε ο γιος μου από τις σκάλες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης