Μειωμένες οι προσφυγικές ροές στο Βόρειο Αιγαίο

Μειωμένες οι προσφυγικές ροές στο Βόρειο Αιγαίο

Το τελευταίο 24ωρο, από χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί, πέρασαν στη Χίο 19 άτομα ενώ μηδενικές ήταν οι ροές στη Λέσβο και στη Σάμο

Μειωμένες οι προσφυγικές ροές στο Βόρειο Αιγαίο
Παραμένουν μειωμένες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου με αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση του αριθμού των εγκλωβισμένων στα νησιά που περιμένουν να εξεταστεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλλει. Το τελευταίο 24ωρο, από χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί, πέρασαν στη Χίο 19 άτομα ενώ μηδενικές ήταν οι ροές στη Λέσβο και στη Σάμο.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές βρίσκονται 8.469 άτομα. Από αυτά 3.459 στη Λέσβο, 3.298 στη Χίο και 1.710 στη Σάμο. Ας σημειωθεί ιδιαίτερα η μείωση του αριθμού των εγκλωβισμένων στη Λέσβο όπου στην αρχή της χρονιάς ζούσαν 5.591 άτομα. Αριθμός που παρά τους όσους πέρασαν (και πέρασαν σε αυτό το διάστημα 766 άτομα) μειώθηκε κατά 2.131 άτομα στην πραγματικότητα όμως κατά 2.898. Αριθμός που αποδεικνύει ότι σε 2,5 μήνες από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα απεγκλωβίσθηκε αριθμός μεγαλύτερος του 50% των όσων βρισκόταν αρχικά στο νησί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης