Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εγώ αγαπάω τον κ.Φίλη

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εγώ αγαπάω τον κ.Φίλη

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέπεμψε εκ νέου  τον πρώην υπουργό σε όσους ήταν παρόντες στη συνάντηση του περασμένου Οκτωβρίου στο Μαξίμου για την ακρίβεια των όσων δημοσιοποίησε ο ίδιος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εγώ αγαπάω τον κ.Φίλη
Τη δήλωση ότι εκείνος «αγαπά τον κ.Φίλη» έκανε νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου με αντικείμενο το διάλογο με την Πολιτεία για τα Θρησκευτικά.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο κ.Ιερώνυμος έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στην ομαλή διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου που έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές που θα κάνουν και την συζήτηση. Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Ορίσαμε τα μέλη. Θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Περιμένουμε να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στο κείμενο που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αγαπά τον κ. Φίλη και επανέλαβε ότι παραπέμπει τον ίδιο, αλλά και τους δημοσιογράφους σε όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση «και δεν ήταν λίγοι» είπε ο Αρχιεπίσκοπος εξηγώντας πως «ήταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος, η κ. Γεροβασίλη, τρεις Ιεράρχες και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας. Να κάνουμε όλοι λάθος; Ψάξτε να δούμε πού είναι η αλήθεια».


Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης