Στην Αθήνα πάνω από 1.000 αγρότες από την Κρήτη: Ήρθαμε για τη νίκη

Στην Αθήνα πάνω από 1.000 αγρότες από την Κρήτη: Ήρθαμε για τη νίκη

Αρχικά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη

Στην Αθήνα πάνω από 1.000 αγρότες από την Κρήτη: Ήρθαμε για τη νίκη
Αποφασισμένοι να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους, είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έφτασαν λίγο μετά τις 7 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.

Κλείσιμο








Περισσότεροι από 1.000 αγρότες από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου επιβιβάστηκαν στα τρία πλοία, που αναχώρησαν το βράδυ της Τρίτης από το λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ αγρότες από Χανιά και Ρέθυμνο αναχώρησαν από το λιμάνι της Σούδας.





Σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι αγρότες πρόκειται μετά την άφιξη τους στο λιμάνι του Πειραιά να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Βάθης και εκεί να αποφασίσουν για το πού τελικά θα πάνε. Εξάλλου εκεί έχει δοθεί και το ραντεβού με τους αγρότες από άλλες περιοχές της χώρας, όπως την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Ωστόσο μαζί με τους αγρότες το βράδυ της Τρίτης αναχώρησαν από τα λιμάνια του νησιού εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, τοπικών και παραγωγικών φορέων.

Επίσης σήμερα αρκετά δημοτικά καταστήματα του νησιού θα παραμείνουν κλειστά, λαικές αγορές δε θα λειτουργήσουν ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Την ίδια ώρα, δήμοι, εργατικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, παραγωγικοί και άλλοι φορείς, καθώς και επαγγελματικά σωματεία της Κρήτης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών, εκφράζοντας τη στήριξή τους.



Με πληροφορίες από cretapost.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης