Κύπρος: Πέθανε ο «άγιος» νονός της νύχτας Αντώνης Φανιέρος

Κύπρος: Πέθανε ο «άγιος» νονός της νύχτας Αντώνης Φανιέρος

Αν και ένας από τους κυριότερους παράγοντες του υποκόσμου, πολλοί τον λάτρευαν λόγω της φιλανθρωπικής του δραστηριότητας

Κύπρος: Πέθανε ο «άγιος» νονός της νύχτας Αντώνης Φανιέρος
Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα της κυπριακής κοινωνίας πέθανε χθες μετά από μάχη με τον καρκίνο. Πρόκειται για τον Αντώνη Φανιέρο, από τη Λάρνακα ο οποίος αν και βρισκόταν συνεχώς στο στόχαστρο της κυπριακής αστυνομίας, ως ένας από τους μεγαλύτερους νονούς του υποκόσμου, την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες τον θεωρούσαν «άγιο» γιατί είχε αναπτύξει φιλανθρωπική δράση, χτίζοντας εκκλησίες και γηροκομεία.

Ο Αντώνης Φανιέρος 77 ετών, το 1997 υπήρξε στόχος δολοφονικής απόπειρας εναντίον του. Οι δράστες έριξαν με καλαζσνίκοφ 30 σφαίρες μία εκ των οποίων τον τραυμάτισε στο λαιμό με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της ζωής του να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην ομιλία. 

Το όνομα του ενεπλάκη πολλές φορές σε δεκάδες εγκλήματα ιδιαιτέρως την δεκαετία του 1990, όταν ο πόλεμος των ομάδων του υποκόσμου βρισκόταν σε έξαρση στη Κύπρο. Συνελήφθη πολλές φορές ως ύποπτος αλλά τις περισσότερες φορές απέφευγε τις καταδίκες καθώς οι μάρτυρες δεν εμφανίζονταν στο δικαστήριο. 
Κλείσιμο

Φυλακίστηκε δύο φορές για οικονομικής φύσεως υποθέσεις. Θεωρείται ως ένας από τους πλέον πλούσιους Κύπριους, με την επιχειρηματική του δραστηριότητα να εκτείνεται στον τομέα του τζόγου. Πολλές φορές κατηγορήθηκε για δολοφονίες μελών ομάδων του υποκόσμου χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί ενοχή του στο δικαστήριο.

Στις τελευταίες εκλογές θέλησε να κατέλθει ως υποψήφιος αλλά του απαγορεύθηκε λόγω του ποινικού του μητρώου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης