Από 1η Απριλίου σε ισχύ το νέο σύστημα παροχής και αποζημίωσης υλικών του ΕΟΠΥΥ

Από 1η Απριλίου σε ισχύ το νέο σύστημα παροχής και αποζημίωσης υλικών του ΕΟΠΥΥ

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι δικαιούχοι θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα υλικά που τους συνταγογραφούν οι γιατροί χωρίς να προπληρώνουν

Από 1η Απριλίου σε ισχύ το νέο σύστημα παροχής και αποζημίωσης υλικών του ΕΟΠΥΥ
Ενεργοποιείται το νέο σύστημα παροχής και αποζημίωσης υλικών του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους από την 1η Απριλίου. Για τη χορήγηση των υλικών, οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται από τον επόμενο μήνα μόνο στους συμβεβλημένους παρόχους και δίδοντας τη γνωμάτευση θα παραλαμβάνουν  (ή θα τους αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά, που δικαιούνται με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).
 
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι δικαιούχοι, δηλαδή οι ασφαλισμένοι, θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα υλικά που τους συνταγογραφούν οι γιατροί χωρίς να προπληρώνουν και να υποβάλλουν στη συνέχεια τα έγγραφα στις αρμόδιες διευθύνσεις προκειμένου να αποζημιωθούν για τη δαπάνη τους. Αυτό θα προϋποθέτει ότι διαθέτουν την ιατρική γνωμάτευση αλλά και ότι απευθύνονται για την προμήθεια του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε συμβεβλημένους παρόχους.
Κλείσιμο
 
Το νέο σύστημα προμήθειας των υλικών αφορά το υγειονομικό υλικό, τα επιθέματα, τα υλικά για μεσογειακή αναιμία, τα οστομικά υλικά, τα υλικά σακχαρώδους διαβήτη, τα υλικά τραχειοστομίας, τις συσκευές σίτισης, τους καθετήρες, τους ουροσυλλέκτες, τις συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, τα ακουστικά βαρηκοΐας, τα ορθοπεδικά είδη, τις αναπνευστικές και συσκευές οξυγονοθεραπείας και τα σκευάσματα ειδικής διατροφής. (Για τα υλικά που δεν αναφέρονται παραπάνω θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε μέχρι το τέλος του 2016).
 
Για τα οπτικά είδη η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου, ενώ για την Ειδική Αγωγή είναι σε εξέλιξη το έργο της επιστημονικής επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας.
 
Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31 Μαρτίου 2017 από ασφαλισμένους ή από επιχειρήσεις με εξουσιοδότηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης