Ιαβέρης για το τραγικό τροχαίο: H Πόρσε έτρεχε υπερβολικά, εύκολα πήγαινε με 200χλμ.

Ιαβέρης για το τραγικό τροχαίο: H Πόρσε έτρεχε υπερβολικά, εύκολα πήγαινε με 200χλμ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν εκτός ελέγχου - «Δεν υπάρχει περίπτωση να πήγε να μπει στο παρκινγκ» λέει ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης - «Άπαξ και χαθεί ο έλεγχος δεν μπορεί να επανέλθει και πόσο μάλλον σε μεγάλες ταχύτητες. Είχε ξεφύγει»

Ιαβέρης για το τραγικό τροχαίο: H Πόρσε έτρεχε υπερβολικά, εύκολα πήγαινε με 200χλμ.
«Δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να το επαναφέρει ή να το ελέγξει το αυτοκίνητο, είχε ξεφύγει» 

Ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης και οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Ιαβέρης, μίλησε στο protothema.gr για το θανατηφόρο
τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους , ανάμεσά τους και ένα παιδάκι μόλις 3 ετών.

Κλείσιμο
Με βάση το βίντεο που έχει καταγράψει την τρελή πορεία της Πόρσε και καρφώνεται πάνω στο σταθμευμένο HondaCivic
ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, δίνει τις δικές του εκδοχές για το τραγικό δυστύχημα. 

«Πολλοί δεν τσεκάρουμε τα λάστιχά μας τι αέρα διαθέτουν. Πρέπει να έχουν συγκεκριμένες λίμπρες. Αν είχε χάσει αέρα και πάει με πολλά χιλιόμετρα δεν θα αντέξει το λάστιχο, μπορεί ακόμη και να κομματιαστεί. Ο καιρός ήταν καλός, δεν έβρεχε. Μπορεί να προσπέρασε και να έχασε το έλεγχο»

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης υπολογίζει με βάση το βίντεο πως η Πόρσε κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. «Η ταχύτητα είναι υπερβολική, διαλύθηκαν όλα. Εγώ θεωρώ ότι πλησιάζει τα 200 χιλιόμετρα εύκολα». Όσο για το αν μέσα από το βίντεο μπορούμε να υπολογίσουμε την ακριβή ταχύτητα με την οποία η Πόρσε προσέκρουσε στο σταθμευμένο όχημα ο ίδιος ξεκαθαρίζει «Θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε την ταχύτητα με την απόσταση και τα καρέ. Αυτό μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει η Τροχαία». 

Όσο για τον καπνό που βγαίνει από την Πόρσε και φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο,  πριν καρφωθεί πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα και σκορπίσει τον θάνατο, ο ίδιος εξηγεί ότι προέρχεται από τα λάστιχα. «Ο καπνός είναι επειδή το αυτοκίνητο πλαγιολησθαίνει, δεν έχει κίνηση ο τροχός και καίει το λάστιχο. Δεν είναι από τον κινητήρα», ξεκαθαρίζει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης. 

Είναι ξεκάθαρο, εξηγεί ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης , πως το αυτοκίνητο είχε χάσει τον έλεγχο στην Εθνική οδό πριν μπει στο παρκινγκ «Αυτό είναι απώλεια ελέγχου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πήγε να μπει στο παρκινγκ».

Όσο για το αν θα μπορούσε ο οδηγός της μοιραίας Πόρσε να επαναφέρει το αυτοκίνητο ή να αντιδράσει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης τονίζει πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο «Δεν μπορούσε να το επαναφέρει. Άπαξ και χαθεί ο έλεγχος δεν μπορεί να επανέλθει και πόσο μάλλον σε μεγάλες ταχύτητες. Είχε ξεφύγει», καταλήγει. 

Δείτε βίντεο: Κωνσταντίνος Ιαβέρης αποκαλύπτει στο protothema.gr «Η ταχύτητα είναι υπερβολική. Εγώ θεωρώ ότι πλησιάζει τα 200 χιλιόμετρα εύκολα»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης