Ηλεία: 12χρονα έκλεψαν συρματόπλεγμα και το πούλησαν

Ηλεία: 12χρονα έκλεψαν συρματόπλεγμα και το πούλησαν

Οι νεαροί δράστες έκοψαν 40 μέτρα και το διέθεσαν έναντι αμοιβής σε έναν 35χρονο

Ηλεία: 12χρονα έκλεψαν συρματόπλεγμα και το πούλησαν
Δυο ανήλικα παιδιά, που είναι ηλικίας μόλις 12 και 13 χρόνων, είχαν μυηθεί από νωρίς στα μυστικά του… επαγγέλματος του «κυνηγού» μετάλλων και, αφού ξήλωσαν την μεταλλική περίφραξη από ένα αγρόκτημα στο Λευκοχώρι Ηλείας, έσπευσαν να την πουλήσουν!

Οι λιλιπούτειοι δράστες έκοψαν 40 μέτρα συρματοπλέγματος, τα οποία πούλησαν στη συνέχεια σε έναν 35χρονο Έλληνα έναντι ποσού που δεν έχει αποσαφηνιστεί. Στην κατοχή του άνδρα τα βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Γαστούνης και τον συνέλαβαν, όπως και τα δυο πιτσιρίκια που αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή του εισαγγελέα. Όμως, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονιών τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

*** Την κεντρική πόρτα των εγκαταστάσεων ενός αντλιοστασίου στα Καβάσιλα Ηλείας παραβίασαν ένας 26χρονος μαζί με δυο συνεργούς του και προσπάθησαν να ξηλώσουν ηλεκτρολογικό υλικό. Όμως, δεν τα κατάφεραν και απλώς προκάλεσαν σημαντικές φθορές πριν διαφύγουν με αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς των τμημάτων Γαστούνης και Λεχαινών. Μέσα, βρισκόταν μόνο ο 26χρονος που συνελήφθη και κατασχέθηκε ένας σιδερολοστός. Οι άλλοι δυο δράστες αναζητούνται.

*** Ωστόσο, μια άλλη κλοπή σε αντλιοστάσιο υπηρεσίας κοινής ωφέλειας στον Πύργο πέτυχε και οι δράστες διέφυγαν. Οι «κυνηγοί» χαλκού ξήλωσαν καλώδια ρεύματος και ηλεκτρολογικούς πίνακες θέτοντας εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων και ερευνούν για τον εντοπισμό τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης