Κατσαρόλες με φασολάδα και «ματωμένα» ρούχα έξω από το υπ. Υγείας

Κατσαρόλες με φασολάδα και «ματωμένα» ρούχα έξω από το υπ. Υγείας

Χωρίς μετρό, τρένο, τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας - Στους δρόμους καθηγητές, εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, καθαρίστριες και εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής - Ποιες ώρες είναι προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις

Κατσαρόλες με φασολάδα και «ματωμένα» ρούχα έξω από το υπ. Υγείας
Χάος επικρατεί από το πρωί σήμερα Πέμπτη στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η σημερινή είναι ημέρα κινητοποιήσεων.

Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ δεν λειτουργούν λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ παράλληλα απεργίες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει καθηγητές, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Κλείσιμο
Κατσαρόλες με φασολάδα και «ματωμένα» ρούχα έξω από το υπ. Υγείας


Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, κρέμασαν στα κάγκελα τα «ματωμένα τους ρούχα» και φώναξαν συνθήματα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει και η εικόνα με τις κουτάλες και τις κατσαρόλες με τη φασολάδα που μαγείρεψαν. 






Τώρα, όσον αφορά στην κίνηση, οι δρόμοι της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ατέλειωτες ουρές ακινητοποιημένων ουσιαστικά οχημάτων, με κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο να είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστες. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροχαία, προβλήματα παρατηρούνται για τους οδηγούς στην κάθοδο της Κηφισού από το ύψος της Αττικής οδού, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Μεσογείων, στην κάθοδο της Κηφισίας από το ύψος της συμβολής της με την Κατεχάκη, στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην άνοδο της Συγγρού προς το κέντρο της Αθήνας.





Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για σήμερα δίωρες στάσεις εργασίας και προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 14:00 το μεσημέρι.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται σήμερα και το πανελλήνιο σωματείο έκτακτου προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, που καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι, στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας. 



Τέλος, με απόφαση από την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα Πέμπτη 23/2/2017. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία από τη Λεωφόρο Συγγρού, προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου έφτασαν περίπου στις 11:30 το πρωί και είναι κλειστή η οδός Νίκης. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα κεντρικά της ΕΤΕ, στην οδό Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης