Δημοσία δαπάνη σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά

Δημοσία δαπάνη σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά

Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος, Δημήτρης Μυταράς, πέθανε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου του 2017, σε ηλικία 83 ετών

Δημοσία δαπάνη σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Μυταρά
Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα, η κηδεία του ζωγράφου και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Μυταρά, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στις 12:00, από το Α' Νεκροταφείο.

Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος, Δημήτρης Μυταράς, πέθανε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου του 2017, σε ηλικία 83 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, αφού αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της χώρας.

Κλείσιμο
Μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρέτησε τον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο, Δημήτρη Μυταρά.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανήρτησε μια φωτογραφία ενός έργου του και στο μήνυμά του αναφέρει: «Έφυγε απόψε από κοντά μας ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της ελληνικής ζωγραφικής. Αντίο, Δημήτρη Μυταρά».



Η δήλωση Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν από τους πιο λαμπρούς καλλιτέχνες της. Έναν άνθρωπο προικισμένο, έναν ακαδημαϊκό διεθνούς εμβέλειας, έναν δάσκαλο της ζωγραφικής. Ο Δημήτρης Μυταράς με τη στάση ζωής και τις δημιουργίες του τίμησε όσο λίγοι την πατρίδα μας», ανέφερε παράλληλα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Αφήνει, όμως, και πολύτιμη κληρονομιά το αξεπέραστο έργο του. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης