Συνεργάτης του Σμπώκου επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από μίζες των εξοπλιστικών

Συνεργάτης του Σμπώκου επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από μίζες των εξοπλιστικών

Το ποσό επεστράφη από τον επιχειρηματία Γ. Καμάρη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη, προκειμένου να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση

Συνεργάτης του Σμπώκου επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από μίζες των εξοπλιστικών
Κάτι περισσότερο από  4,3 εκατομμύρια ευρώ περιήλθαν οριστικά στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου πριν από λίγες μέρες προερχόμενα από τον εμπλεκόμενο  στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων  επιχειρηματία Γ. Καμάρη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα, το χρηματικό αυτό ποσό επιστράφηκε  από τον επιχειρηματία Γ. Καμάρη (που συνδέεται φιλικά με τον Γ. Σμπώκο
) ο οποίος έχει εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων (και ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κάποιες από αυτές) προκειμένου να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.      
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης  «το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην
Τράπεζα της Ελλάδος
με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο».

Το ποσό αυτό -συνεχίζει ο κ. Κοντονής- «κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών δικαστικών αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
         
Τέλος, διευκρινίζει ο  υπουργός Δικαιοσύνης ότι  ο λογαριασμός με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο έχει «ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης