Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των μηχανικων με στελέχη του υπ. Εργασίας για τις αυξήσεις-«φωτιά» στις εισφορές

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των μηχανικων με στελέχη του υπ. Εργασίας για τις αυξήσεις-«φωτιά» στις εισφορές

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είπαν στελέχη του υπουργείου στην αντιπροσωπεία των μηχανικών

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των μηχανικων με στελέχη του υπ.  Εργασίας για τις αυξήσεις-«φωτιά» στις εισφορές
Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας των μηχανικών με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας αφού, όπως είπαν, τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί το υπουργείο να κάνει τίποτα απολύτως.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ηλιας Τσιμπουκάκης από το  σωματείο Μισθωτών και Τεχνικών δήλωσε ότι τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας απέρριψαν όλα από τα αιτήματα που έβαλαν στο τραπέζι του διαλόγου.  «Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για το "
μπλοκάκι". Ούτε για τις ασφαλιστικές εισφορές.  Δεν υπήρξε ούτε δέσμευση για τι θα γίνει με τις αναδρομικές αυξήσεις εισφορών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπουκακης.

Κλείσιμο
Νωρίτερα οι περίπου 200 διαδηλωτές είχαν τονίσει πως εάν δεν εισακουστούν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο μέλλον ενώ η επιτροπή τους είχε ζητήσει συνάντηση από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
ή με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο.

«Με το νόμο Κατρούγκαλου οι εισφορές έχουν ανέβει. Το 38% του εισοδήματός μας πάει για εισφορές ενώ μαζί με τη φορολογία πάει στο 60%» δηλώνει μια χημικός μηχανικός.



«Διαδηλώνουμε γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. ΕΦΚΑ σημαίνει για μένα επιπλέον έξοδα» δηλώνει ένας πολιτικός μηχανικός.



Στα πλαίσια της κινητοποίησης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έχει κηρύξει στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απηύθυναν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Μηχανικών και Τεχνικών.



Οι Επιτροπές Αγώνα στην ανακοίνωση - κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:



«Πάνω από 60% η απώλεια εισοδήματος του μηχανικού για φόρους και εισφορές! 1 στους 2 μηχανικούς ανασφάλιστος - ξεκίνησαν οι κατασχέσεις!



Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με ανύπαρκτες "εκπτώσεις" στις εισφορές, αφού την όποια έκπτωση μας την καταλογίζει ως χρέος! Εμφανίζει πλασματικά μικρότερες εισφορές για να περάσει αναίμακτα την πολιτική της! Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης