Μια σύλληψη και δύο προσαγωγές για την επίθεση στον καθηγητή Συρίγο μέσα στο Πάντειο

Μια σύλληψη και δύο προσαγωγές για την επίθεση στον καθηγητή Συρίγο μέσα στο Πάντειο

Τον συλληφθέντα αναγνώρισε ο καθηγητής - Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση

Μια σύλληψη και δύο προσαγωγές για την επίθεση στον καθηγητή Συρίγο μέσα στο Πάντειο
Σε μια σύλληψη και δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όταν κάλεσε έναν άγνωστο άνδρα να βάφει με σπρέι τοίχο του πανεπιστημίου. Τον συλληφθέντα, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, αναγνώρισε ο καθηγητής.

Μετά την επίθεση που έγινε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Συρίγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα τρία άτομα που του επιτέθηκαν.

Ο ίδιος ο κ.Συρίγος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε:

Κλείσιμο
«Ενώ πήγαινα στο Πάντειο είδα κάποιον να ζωγραφίζει με σπρέι τον τοίχο. Του είπα αυτό απαγορεύεται και μου είπε «γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος;» Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Ο τύπος με το σπρέι μου έβαψε το παντελόνι και με χτύπησε με το μπουκάλι στο κεφάλι. Έπεσα κάτω και οι άλλοι δύο άρχισαν να με χτυπούν δυνατά με κλωτσιές».

Την επίθεση στον καθηγητή καταδίκασε με ανακοίνωσή της η
ΝΔ. με την οποία κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα
να αναλάβει τις ευθύνες του και την Αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες.

Η ανακοίνωση της ΝΔ ακολουθεί:

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.
 
Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.
 
Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.
 
Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την επίθεση στον καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο από αγνώστους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν στρέφονται μόνο εναντίον του καθηγητή  Άγγελου Συρίγου αλλά και εναντίον του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα πρέπει να απομονωθούν άμεσα και αναμένουμε η Ελληνική αστυνομία να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και στον εντοπισμό των δραστών.


Καταδικάζει και το Ποτάμι

Την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο καταδικάζει και το Ποτάμι που με ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας τονίζει: «Όταν ένας καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με τη βία και μάλιστα σε πανεπιστημιακό χώρο, τότε πρέπει να ανησυχήσουμε. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Άγγελου Συρίγου και της έκφρασης της συμπαράστασης μας στον καθηγητή, ζητάμε από την πολιτεία να πράξει ό,τι προβλέπεται για να τιμωρηθούν οι δράστες. Καλούμε επίσης όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές».

Δήλωση Λοβέρδου


«Μόνο απερίφραστη αποδοκιμασία και καταδίκη μπορεί να προκαλέσει η βάναυση επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου. Κάθε δημοκρατικός πολίτης διερωτάται: μήπως αναβιώνουν με άλλο πρόσωπο οι τραμπούκικες πρακτικές των ΕΚΟΦιτών;».

Ο Γιάννης Μουζάλας
Ταχεία ανάρρωση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο ευχήθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος καταδίκασε απόλυτα την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής.

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

«Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» έσπευσε να καταδικάσει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου.

«Οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και σε κανένα άλλο χώρο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ο διάλογος δίνει διεξόδους και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης