Δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές στην Ευρώπη και τις γαλλικές εκλογές από το ίδρυμα Gabriel Peri

Δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές στην Ευρώπη και τις γαλλικές εκλογές από το ίδρυμα Gabriel Peri

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στις 17.30

Δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές στην Ευρώπη και τις γαλλικές εκλογές από το ίδρυμα Gabriel Peri
Οι αλλαγές που κυοφορούνται στην Ευρώπη και ο ρόλος των γαλλικών εκλογών είναι το αντικείμενο δημόσιας συζήτησης που οργανώνουν το Ίδρυμα Gabriel Péri και ο Όμιλος «Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη» (εν Ελλάδι φίλοι της Fondation Gabriel Péri).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στις 17.30.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι:
Κλείσιμο

  • Michel Maso, Διευθυντής Fondation Gabriel Péri
  • Μιχάλης Βακαλούλης , Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris VIII
  • Κώστας Μελάς, Οικονομολόγος , Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Παρέμβαση: Κώστας Βεργόπουλος : Πρόεδρος του προσωρινού Επιστημονικού Συμβουλίου του Ομίλου «Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη», Καθηγητής στο 8Ο Πανεπιστήμιο Παρισιού.
  • Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Κωστής Μελαχρoινός
  • Συντονιστής της συζήτησης Αλφόνσος Βιτάλης, Δημοσιογράφος/ Πολιτικός Επιστήμων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Το Γαλλικό Fondation Gabriel Péri, ένα ίδρυμα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια, ανοίγει από την Ελλάδα την μεγάλη συζήτηση για τον επικείμενο κρίσιμο κύκλο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτίστως στη Γαλλία, (αλλά και σε Ολλανδία, Γερμανία κ.α) και την επίδραση που αυτές θα έχουν, όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στις οικονομίες της Ευρωζώνης. Όπως επίσης και πως αυτές οι διεργασίες πολιτικές και οικονομικές που συντελούνται στις μεγάλες και κομβικές χώρες της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, επηρεάζουν την πορεία του Ελληνικού Προγράμματος Προσαρμογής και τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν στη συζήτηση, αλλά και οι παράμετροι που θα επιχειρηθεί να φωτιστούν, θα είναι καταλυτικά για την αποκωδικοποίηση και την κατανόηση της ροής των εξελίξεων εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Όμιλος «Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη» (εν Ελλάδι φίλοι της Fondation Gabriel Péri), συγκροτήθηκε πρόσφατα και θα διευρυνθεί με εξειδικευμένους επιστήμονες, Καθηγητές και καταξιωμένες προσωπικότητες στην Ελληνική Κοινωνία. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την Fondation Gabriel Péri και πλέον ξεκινούν στην Ελλάδα κοινές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες (ημερίδες, συνέδρια κ.α). Πρόεδρος στο προσωρινό Επιστημονικό Συμβούλιο του Ομίλου, είναι ο Καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος.

To Ίδρυμα Gabriel Péri, (http://www.gabrielperi.fr) πήρε το όνομα του προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη μιας σημαντικής μορφής της Γαλλικής Αντίστασης κατά της Ναζιστικής κατοχής και μιας πολιτικής προσωπικότητας, του Gabriel Péri (1902-1941).

Ο Gabriel Péri συνελήφθη για την αντιστασιακή του δράση και εκτελέστηκε από τους Ναζί στο κάστρο του Mont-Valerien στις 15 Δεκεμβρίου 1941.

Ο G.Péri ήταν δημοσιογράφος, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών ειδήσεων της εφημερίδας L' Humanite. Διετέλεσε βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του PCF (Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων την περίοδο της Κυβέρνησης του «Λαϊκού Μετώπου» με Πρωθυπουργό τον Λεόν Μπλουμ.

Το Ίδρυμα Gabriel Péri, ιδρύθηκε το 2004. Είναι αναγνωρισμένο από το Γαλλικό Κράτος ως Κοινωφελές ίδρυμα με πολιτικό προσανατολισμό. Πρόκειται για ένα Think Tank με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια εμβέλεια.

Στις δραστηριότητες και τους σκοπούς του Ιδρύματος, είναι η διοργάνωση συνεδρίων επιστημονικού και ερευνητικού χαρακτήρα, σεμιναρίων κ.α πρωτίστως για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του Ιδρύματος, αφορά στην μελέτη και στην έρευνα της ιστορίας του εργατικού κινήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης