Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ: «Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ: «Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

Διεκδικούν την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)

Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ: «Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
Την ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας ζητούν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ και των πρώην οργανισμών έξω από τα κεντρικά γραφεία του πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ στις οδούς Σολωμού και Πατησίων.

Με ένα πανό που γράφει «Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους» οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως συνεχίζουν και πληρώνουν με 0,35% τους δυο οργανισμούς που έκλεισαν από το 2012.


Κλείσιμο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συγκεντρωμένοι μέσα στα τέσσερα χρόνια που οι οργανισμοί έκλεισαν, όσον αφορά τον ΟΕΚ κανένα νέο πρόγραμμα στέγασης δεν έχει υπάρξει, κανένα νέο δάνειο δεν έχει δοθεί, κανένας νέος οργανισμός εργατικής κατοικίας δεν έχει δημιουργηθεί και δεν υπάρχει καμιά επιδότηση ενοικίου. Για τον ΟΕΕ τονίζουν πως από την κατάργηση του εκδρομικού προγράμματος χιλιάδες εργαζόμενοι και τουλάχιστον 1.000 λεωφορεία πλήττονται από την ανεργία, ενώ καταργήθηκαν οι παροχές δελτίων για θερινές θεατρικές παραστάσεις που ζημιώνονται περισσότερες από 150 επιχειρήσεις και απαξιώθηκε πλήρως ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης