Το Ομάν δώρισε πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου

Το Ομάν δώρισε πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης, ανέφερε πως η Κύπρος και το Ομάν «μοιράζονται κοινές ιστορικές εμπειρίες, αλλά και κοινές επιδιώξεις ως προς την ανάγκη προώθησης της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης

Το Ομάν δώρισε πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου
To κυπριακό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε σήμερα και επίσημα το πλοίο γενικής υποστήριξης, με την ονομασία «Αλάσια», το οποίο δωρήθηκε από το Σουλτάνο του Ομάν. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1970 και ήταν θαλαμηγός της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε περιπολικό σκάφος.

Το πλοίο έτυχε πλήρους επισκευής και, μεταξύ άλλων, θα εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα, θα συνδράμει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, θα συμμετέχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και θα αποτελέσει πλοίο εκπαίδευσης του προσωπικού του Ναυτικού εν πλω.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης, ανέφερε πως η Κύπρος και το Ομάν «μοιράζονται κοινές ιστορικές εμπειρίες, αλλά και κοινές επιδιώξεις ως προς την ανάγκη προώθησης της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης. Κύπρος και Ομάν είναι δύο χώρες που περιβάλλονται από ισχυρούς γείτονες, σε δύο εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας περιοχές». Πρόσθεσε πως το «Σουλτανάτο του Ομάν, όπως και η Κύπρος, είναι ένα κράτος με έντονη ναυτική παράδοση και έντονη ναυτική παρουσία μέσα τους αιώνες».

Κλείσιμο
Ο κ. Φωκαίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο όνομα που δόθηκε στο πλοίο, δηλαδή «Αλάσια» (πρώτο προϊστορικό όνομα της Κύπρου) , είπε ότι αυτό έγινε με εισήγηση του Ναυτικού που είναι όπως σημείωσε «ένα όνομα που θα θυμίζει πόσο μακρά είναι αυτή η παράδοση που σήμερα ανανεώνουμε, αλλά και που θα καταστεί συνώνυμο της φιλίας και της αδελφικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ομάν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης