Στην ουρά έως και 10 μέρες ασθενείς με γρίπη για μια θέση σε ΜΕΘ

Στην ουρά έως και 10 μέρες ασθενείς με γρίπη για μια θέση σε ΜΕΘ

Από τους 51 νεκρούς, οι 10 κατέληξαν εκτός ΜΕΘ αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση για τη γρίπη

Στην ουρά έως και 10 μέρες ασθενείς με γρίπη για μια θέση σε ΜΕΘ
Άνιση μάχη δίνουν για τη ζωή τους δεκάδες ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, παρότι χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ
).

Τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (
ΠΟΕΔΗΝ
Κλείσιμο
) για το νοσοκομείο «Σωτηρία», του μεγαλύτερου ειδικού νοσοκομείου για λοιμώξεις του αναπνευστικού, είναι αποκαλυπτικά και ενδεικτικά για την κατάσταση που επικρατεί, και δη σε περίοδο έξαρσης της γρίπης
.
 
Ένας ασθενής κατέληξε χθες ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην 4η Πνευμονολογική Κλινική λόγω έλλειψης κλίνης σε ΜΕΘ.

Άλλοι δύο παραμένουν διασωληνωμένοι σε θαλάμους της ίδιας κλινικής, λόγω έλλειψης ΜΕΘ, ο ένας δε εξ αυτών νοσηλεύεται υπό αυτές τις δραματικές συνθήκες επί δέκα ημέρες!
 
Σημειωτέον, ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση για τη γρίπη αναφέρει ότι από τους 51 νεκρούς λόγω επιπλοκών της γρίπης οι 10 κατέληξαν εκτός ΜΕΘ.
 
Πλεόνασμα δηλώνει ο διοικητής

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει πλεόνασμα κονδυλίων.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι, πάλι, καταγγέλλουν ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, οξυγόνο καθώς επίσης και σε ασθενοφόρα  και προσωπικό.  
 
«Παρότι το νοσοκομείο έχει τόσο πολλά χρήματα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου απευθύνεται για Δωρεά στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, σχολιάζοντας το αίτημα που υποβλήθηκε από την Καρδιολογική Κλινική του «Σωτηρία» στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ αλλά και την αρνητική απάντηση που έλαβε.
 
Αρνείται το ΚΕΕΛΠΝΟ τις αιτιάσεις της ΠΟΕΔΗΝ για πλημμελή επιτήρηση της γρίπης

Ανεύθυνες και συκοφαντικές χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την πορεία της γρίπης κατά τη φετινή περίοδο και την επιτήρησή της στη χώρα μας.
 
«Η επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι πλημμελής, αλλά ασκείται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, χάρη στο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου.
 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ διαθέτει σημαντικό σύστημα επιτήρησης αλλά σε κλινικό μόνο επίπεδο και όχι σε εργαστηριακό. Όπως αναφέρουν λοιμωξιολόγοι, εργαστηριακά παραμένουμε ακάλυπτοι στην Ελλάδα, καθώς την τελευταία διετία δεν έχει ενεργοποιηθεί το ειδικό εργαστηριακό σύστημα sentinel. Αυτό που γίνεται δηλαδή στην πράξη είναι η επιτήρηση των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Το ιδανικό κατά τους ειδικούς θα ήταν να υπάρχει και εργαστηριακή επιτήρηση για το συνολικό καλό και για τα αναγκαία επιδημιολογικά δεδομένα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης