Και μη χειρότερα: Mε ηλεκτρικές σόμπες ζεσταίνονται στα νοσοκομεία

Και μη χειρότερα: Mε ηλεκτρικές σόμπες ζεσταίνονται στα νοσοκομεία

Σοκάρει και  η εικόνα από το εγκαταλελειμμένο ασθενοφόρο στην Κάσο, φωτογραφία που κοινοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ

Και μη χειρότερα:  Mε ηλεκτρικές σόμπες ζεσταίνονται στα νοσοκομεία
Με θερμαντικό σώμα προσπαθούν να  εξασφαλίσουν το αυτονόητο, δηλαδή τη ζέστη, μέσα στον θάλαμο του νοσοκομείου της Πάτρας «Αγιος Ανδρέας» οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.  



Κλείσιμο
Το ντοκουμέντο που εξασφάλισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο τις ελλείψεις του ΕΣΥ αλλά και τις συνθήκες νοσηλείας μέσα στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, συνθήκες που δοκιμάζουν τις αντοχές όλων.
 
Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «λουκέτο» μπήκε για μια ακόμη φορά στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων αντιδραστηρίων, των υλικών που απαιτούνται για τις μικροβιολογικές εξετάσεις. Όπως είχε ενημερώσει με έγγραφό της τη διοίκηση του νοσοκομείου την περασμένη εβδομάδα η υπεύθυνη για τη λειτουργία του «δεν θα διενεργούνται μικροβιολογικές εξετάσεις ούτε καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών αίματος».
 
Την σκληρή για τους πολίτες και τους εργαζόμενους πραγματικότητα στο σύστημα υγείας  μαρτυρά και ένα ακόμη φωτογραφικό ντοκουμέντο που κοινοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ: το ασθενοφόρο του ΕΣΥ που έχουν στη διάθεσή τους οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Κάσο.



Ένα όχημα η εικόνα του οποίου δύσκολα παραπέμπει σε όχημα που βρίσκεται σε λειτουργία και κυκλοφορία  και κάλυψη των αναγκών της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών.
 
«Τα Νοσοκομεία στο τέλος του 2016 έκλεισαν με πλεόνασμα 35.000 ευρώ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης: Όταν η φαντασία ξεπερνάει την πραγματικότητα κι όταν οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν τον γάιδαρο του Χότζα» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι τα τρία αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ σήμερα είναι η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης