Κύπρος: Ανταγωνισμός συμμοριών για πωλήσεις ναρκωτικών σε σχολεία

Κύπρος: Ανταγωνισμός συμμοριών για πωλήσεις ναρκωτικών σε σχολεία

Ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της κυπριακής βουλής σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε σε φατριές του υποκόσμου που βάζουν στόχο μαθητές

Κύπρος: Ανταγωνισμός συμμοριών για πωλήσεις ναρκωτικών σε σχολεία
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Κυπριακής Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε σε ανταγωνισμό φατριών του υποκόσμου για το ποιος θα πουλήσει περισσότερα ναρκωτικά σε συγκεκριμένο σχολείο.

«Υπήρξαν περιστατικά» είπε, «τα οποία δεν μας τιμούν. Αυτό όμως ανταποκρίνεται και δεν είναι η συνολική εικόνα των μαθητών μας, δεν είναι η συνολική εικόνα των σχολείων μας, αλλά και ούτε η συμπεριφορά των εκπαιδευτικών. Είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό, 0,1%, που ακριβώς αυτό το 0,1% συμπεριλαμβάνει τα πάντα, μέχρι παραβατικότητες με παρανομίες από ναρκωτικά μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις».
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά το πού βρίσκεται η
Κύπρος στο θέμα της παραβατικότητας σε σχέση με άλλες χώρες, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι «είμαστε μακριά από τη στιγμή που δεν έχουμε συγκροτημένη, ολοκληρωμένη στρατηγική και σχεδιασμό» και πρόσθεσε ότι «είμαστε μικρή χώρα και μου είναι αδιανόητο να υπάρχουν σε σχολείο συμπεριφορές, να ανταγωνίζονται οι φατρίες ποιος θα πουλήσει περισσότερα μέσα σε συγκεκριμένο σχολείο».

Σε ερώτηση αν εννοεί ναρκωτικά, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε καταφατικά.

«Αυτά είναι αδιανόητα και είναι πολύ επικίνδυνο το γεγονός ότι να μην υπάρχει μηχανισμός τέτοιος που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης