Το «δυνατό χαρτί» στην αγορά εργασίας

Το «δυνατό χαρτί» στην αγορά εργασίας

Περιζήτητοι οι λογιστές στις θέσεις απασχόλησης - Γιατί να επιλέξει αυτή την κατεύθυνση ένας υποψήφιος σπουδαστής - Οι προοπτικές και οι τομείς απορρόφησης 

Το «δυνατό χαρτί» στην αγορά εργασίας
Eυοίωνες, σε σχέση με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, είναι οι προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά για όσους σπουδάζουν σε τμήματα οικονομικών επιστημών. Παρά την αβεβαιότητα εξαιτίας της κρίσης που επισκιάζει τις τάσεις σε όλους σχεδόν τους εργασιακούς κλάδους, οι ειδικοί εκτιμούν ότι όσοι σπουδάζουν οικονομικά απολαμβάνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων προγραμμάτων σπουδών, καθώς τα τελευταία χρόνια η σημασία της οικονομικής επιστήμης στην κοινωνία, την πολιτική και την εκπαίδευση έχει ανέβει με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο λόγος; Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για επιστήμονες κύρους πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των οικονομικών επιστημών και των συναφών ειδικοτήτων. Καθημερινά, άλλωστε, και εξαιτίας των νέων μέτρων που λαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανατρέποντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ζητείται η συμβουλή από ειδικούς στον χώρο των οικονομικών, όπως λογιστές, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους κ.λπ. Την τιμητική τους έχουν οι
λογιστές, οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από τον κυκεώνα της εφορίας, αλλά και να αποκωδικοποιήσουν τη σύνθετη πληροφόρηση που λαμβάνουμε καθημερινά σε χρηματοοικονομικό επίπεδο.

Μιλώντας για τις προοπτικές μιας ενδιαφέρουσας και αποδοτικής σταδιοδρομίας μετά το πτυχίο ο κ. Αντώνης Μουζάκης, λογιστής-φοροτεχνικός στο επάγγελμα, τονίζει στο protothema.gr: «Οι απόφοιτοι λογιστικής δεν δυσκολεύονται να αποκατασταθούν επαγγελματικά, καθώς κατέχουν τη γνωστική βάση που αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο για την αγορά εργασίας. Συγκριτικά με άλλους επιστημονικούς κλάδους μπορούν ευκολότερα να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας, καθώς κατανοούν το οικονομικό, λογιστικό και φορολογικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα να μπορούν να εργασθούν σε οποιοδήποτε είδος επιχείρησης ανεξαρτήτως μεγέθους. Ταυτόχρονα θεωρούνται ανταγωνιστικότεροι στον επαγγελματικό στίβο -πολλώ δε μάλλον όταν εμβαθύνουν τις γνώσεις τους με κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα». 

Σε ο,τι αφορά τις εξειδικευμένες γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αποκτά ένας σπουδαστής λογιστικής ο κ. Μουζάκης απαντά: «Ο σπουδαστής έπειτα από τη συστηματική και ουσιώδη εκπαίδευση σε θεωρητική βάση και στην πρακτική ενασχόληση πάνω σε λογιστικά μοντέλα, αποκτά τα επαγγελματικά εφόδια τα οποία τον καθιστούν απαραίτητο συνεργάτη για την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης». Αν μάλιστα εμπλουτίσει τις γνώσεις του επιλέγοντας να σπουδάσει περαιτέρω στην επιστήμη της λογιστικής επιλέγοντας ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Κλείσιμο
Accounting & Finance ή να διαφοροποιηθεί με ένα MBA, τότε ο απόφοιτος λογιστικής θα είναι περιζήτητος στην αγορά εργασίας, όπως αναφέρει ο κ. Μουζάκης.

Σε μια εποχή που ζητούνται ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα στελέχη, οι απόφοιτοι των τμημάτων οικονομικών επιστημών και δη της λογιστικής έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Κωδικοποιημένα μπορούμε να αναφέρουμε ότι μπορούν να εργασθούν ως στελέχη τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, στα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (τράπεζες) και σε οποιουδήποτε είδους οικονομική οντότητα ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες. 

«Ο λογιστής ο οποίος έχει εξειδικευτεί στα Ελληνική Λογιστικά Πρότυπα, αλλά και έχει συνδυάσει το bachelor με κάποιο μεταπτυχιακό, το οποίο θα τον βοηθήσει στην μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία θα έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια", σημειώνει ο κ. Μουζάκης, ενώ σχετικά με τις απολαβές ο ίδιος διευκρινίζει ότι «ο απόφοιτος λογιστικής ξεκινά ως βοηθός και εξελίσσεται σε λογιστή-φοροτεχνικό βλέποντας τις αποδοχές του να αυξάνονται ανάλογα της εμπειρίας του αλλά και της συνεχούς επιστημονικής του ενημέρωσης μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων και σεμιναρίων». 


Σπουδές 

Οι σπουδές στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπως σε αυτό του BCA College,  αποσκοπούν στην εκπαίδευση και υψηλή κατάρτιση των φοιτητών σε σύγχρονα θέματα των πεδίων της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, χωρίς να παραβλέπουν τη σημαντικότητα άλλων πεδίων όπως των ποσοτικών, διοικητικών (management), πληροφοριακών συστημάτων και νομικών.

Οι σπουδές περιλαμβάνουν μαθήματα που διαπραγματεύονται τα σύγχρονα προβλήματα και τις καινοτομίες στη λογιστική και στη χρηματοοικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων κατά το πρότυπο αντίστοιχων τμημάτων κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού -το BCA College συνεργάζεται με το κορυφαίο βρετανικό Πανεπιστήμιο Plymouth- , ενώ  ο συνδυασμός της πρακτικής εφαρμογής της ακαδημαϊκής γνώσης με την ενσωμάτωση εργαστηριακών μαθημάτων, καθιστά το πρόγραμμα ελκυστικό στους υποψήφιους φοιτητές. 

Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι να δημιουργήσει -με τη βοήθεια έμπειρων και καταρτισμένων καθηγητών - ολοκληρωμένες προσωπικότητες που να είναι σε θέση να καλύψουν κάθε επαγγελματική και/ή ακαδημαϊκή πρόκληση στην ελληνική και τη διεθνή  αγορά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης