Ανανεώθηκε η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο

Ανανεώθηκε η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο

Το ψήφισμα όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Νέα Υόρκη, είναι τεχνικού χαρακτήρα, με ελάχιστες επικαιροποιήσεις από εκείνο του περασμένου Ιουλίου

Ανανεώθηκε η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα, το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP).

Με το υπ' αριθμόν 2338 ψήφισμα ανανεώνεται η θητεία της UNFICYP μέχρι τις 31 Ιουλίου. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε χωρίς να γίνουν οποιεσδήποτε ομιλίες από τα μέλη του Σώματος.

Το ψήφισμα όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Νέα Υόρκη, είναι τεχνικού χαρακτήρα, με ελάχιστες επικαιροποιήσεις σε σύγκριση με το 2300 του περασμένου Ιουλίου. Το ψήφισμα επαναβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματά του για την Κύπρο, ιδιαίτερα το ψήφισμα 1251 της 29ης Ιουνίου 1999 (για τη βάση της επιδιωκόμενης λύσης) και τα μεταγενέστερα ψηφίσματα, και καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά και τις τουρκικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν στα Στροβίλια το στρατιωτικό στάτους κβο που υπήρχε πριν από τις 30 Ιουνίου 2000.
Κλείσιμο

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, καλωσορίζει τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην κοινή ανακοίνωση των ηγετών στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, στη βάση της Κοινής Διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Καλωσορίζει περαιτέρω την καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις από τότε, συμπεριλαμβανόμενης της σύγκλησης της Διάσκεψης για την Κύπρο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και τη δέσμευση των συμμετεχόντων να υποστηρίξουν τη διαδικασία προς μία συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και την υποστήριξη που δόθηκε από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης