Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τα όρια συνταξιοδότησης ζητούν 15 αντεισαγγελείς

Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τα όρια συνταξιοδότησης ζητούν 15 αντεισαγγελείς

Το έγγραφο υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες αντεισαγγελείς στον Άρειο Πάγο - Αναγκαία η σύγκληση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση, αναφέρουν χαρακτηριστικά

Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τα όρια συνταξιοδότησης ζητούν 15 αντεισαγγελείς
Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
ζητούν με γραπτό αίτημά τους προς την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου δεκαπέντε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το ζήτημα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Παράλληλα, σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατά την κοπή της πίττας επανέλαβε ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου, είναι έτοιμη.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο που υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες αντεισαγγελείς στον Άρειο Πάγο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

Ακόμα, οι 15 αναφέρουν  ότι το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες αν και δεν είχε  απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Μετά από την σχεδόν ομόφωνη αυτή κίνηση των ανωτάτων εισαγγελέων, που δίνουν το δικό τους στίγμα στο θέμα αυτό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η έκφραση της γνώμης του εισαγγελικού κλάδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης