Τώρα και σχολές οδηγών drones

Τώρα και σχολές οδηγών drones

Δείτε τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τον τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone

Τώρα και σχολές οδηγών drones
Και σχολές οδηγών drone δημιουργούνται πολύ σύντομα προκειμένου να εκπαιδεύονται όσοι θέλουν να αποκτήσουν άδεια χειριστή Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) -τα γνωστά drones.

Στο ΦΕΚ 30.12.16/Β/4527 που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τον τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone.

Η άδεια χορηγείται έπειτα από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. 

Κλείσιμο
Για την απόκτηση άδειας χειριστή για τρία χρόνια οι προϋποθέσεις είναι: ο υποψήφιος να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να έχει ικανοποιητικό επίπεδο θεωρητικών γνώσεων σε θέματα πολιτικής αεροπορίας, πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ στην ειδική κακι πιστοποιημένη κατηγορία, πρακτική εξέταση περιλαμβάνει την εκτέλεση έως και 4 απο/προσγειώσεων ενώπιον πιστοποιημένου εξεταστή και να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην απόκτηση της ειδικότητας του εκπαιδευτή προϋπόθεση είναι η πτητική πείρα τουλάχιστον 80 ωρών, η παρακολούθηση πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών, 20 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, 10 ώρες πρακτικής και πρακτική εν πτήσει εξέταση με εξουσιοδοτημένο εξεταστή που να έχει ανανεώσει την άδεια εξεταστή τουλάχιστον μία φορά.

Η ειδικότητα ισχύει για τρία χρόνια και ανανεώνεται εάν διαθέτει κανείς τουλάχιστον 30 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης. 

Ειδικότητα εξεταστή χειριστή μπορεί να αποκτήσει κανείς εφόσον έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον 60 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης, να μην έχει εμπλακεί σε ατύχημα ενώ απαγορεύεται να εξετάσει υποψήφιο τον οποίο έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης