Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί - Ευθ.Λέκκας:Το επίκεντρο σε γνωστό για τη σεισμική του δραστηριότητα σημεία

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη
Σεισμική δόνηση ταρακούνησε λίγη ώρα πριν τις 21.00 ολόκληρη την Κρήτη, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί, με τους Κρητικούς έντρομους να πετάγονται έξω από τα σπίτια τους. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κάρπαθο, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ρόδου

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 77 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες τον υπολογίζουν στα 32 χλμ ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζάκρου.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr o σεισμός έγινε πιο έντονα αισθητός στο Νομό Λασιθίου.  Πάντως, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.


Όπως είπε στο protothema.gr ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, πρόκειται για σεισμό μέσου εστιακού βάθους, σε σημείο με έντονη σεισμική δραστηριότητα, αφού βρίσκεται πάνω στο σημείο που συγκρούονται η ευρασιατική με την αφρικανική τεκτονική πλάκα. Μάλιστα, ο κ.Λέκκας πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα, ενώ ο αποψινός σεισμός δεν συνδέεται με τις δονήσεις που είχαν καταγραφεί προ διημέρου στα Χανιά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης