Αύριο οι αποφάσεις για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, χωρίς να αποκλείεται νέα αναβολή

Αύριο οι αποφάσεις για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, χωρίς να αποκλείεται νέα αναβολή

Έντονα ερωτηματικά για τις αποφάσεις από τον Δημήτρη Παξινό

Αύριο οι αποφάσεις για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, χωρίς να αποκλείεται νέα αναβολή
Αύριο το μεσημέρι, μετά από αναβολή, αναμένεται τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου
να ανακοινώσουν επί έδρας την έκδοση των αποφάσεων τους για το
αν θα εκδοθούν ή όχι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην γείτονα χώρα, χωρίς να αποκλείεται και νέα αναβολή.
  
Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου
Αθηνών Δημήτρης Παξινός θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των οκτώ Τούρκων, πολύ μάλιστα όταν έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι θεμελιωμένα τάχθηκαν υπερ της μη έκδοσης.
  
Παράλληλα, ο κ. Παξινός θέτει ερωτήματα προς τους αρεοπαγίτες, αλλά και μονολογεί για το εάν «υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα».
  
Την περασμένη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η ανακοίνωση των αποφάσεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων, αλλά λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε για αύριο το μεσημέρι.
  
Πάντως, αρεοπαγίτες δεν απέκλειαν σήμερα το απόγευμα και αύριο να υπάρξει νέα αναβολή λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων.
 
 
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Παξινού με τα σκληρά ερωτηματικά που θέτει για την Δικαιοσύνη έχει ως εξής:
 
  
«Αύριο εκδίδεται μετ΄ αναβολή, η απόφαση του Αρείου Πάγου ή καλλίτερα των τριών Ποινικών Τμημάτων του για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων στρατιωτικών, αφού έχουν προηγηθεί οι προτάσεις των αντεισαγγελέων του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα.
  
Ασφαλώς θα συσκεφθούν, όλοι μαζί προς αποφυγήν έκδοσης, αντιφατικών αποφάσεων, μετά την τριχοτόμηση της δίκης.
  
Ουδείς γνωρίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων κατανεμήθηκαν οι εκζητούμενοι ανά Τμήμα (2+2+4). Μόνο σε υποθέσεις μπορεί να προχωρήσει κάποιος. Μήπως εκδοθούν κάποιοι ως αρχηγοί και για τους υπολοίπους για να χρυσωθεί το χάπι, ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από την Τουρκική πλευρά και έτσι συνεχισθεί η τρομώδης αγωνία τους.
  
Ποιοι δικαστές θα χρεωθούν την έκδοση ερχόμενοι σε πλήρη δυσαρμονία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το κράτος δικαίου που τάχθηκαν να υπηρετούν;
  
Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ΄ αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο, «πεσκέσι», τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.
  
Υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα.
   
Μα τότε τρώθηκε ανεπανόρθωτα το κύρος και το ηθικό μεγαλείο της άλλοτε κραταιάς Δικαιοσύνης και θα τη σημαδεύσει στο μέλλον, ως ένα από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας της. Αδίκως. Και τότε μια λέξη θα τη συνοδεύει παντοτινά. Ντροπή.
Δημήτρης Παξινός,
πρώην πρόεδρος ΔΣΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης