Έφυγε από τη ζωή στα 43 της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

Έφυγε από τη ζωή στα 43 της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

Κατάφερε να φτάσει στη μεταμόσχευση, όπου όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, ώσπου τον εξασθενημένο οργανισμό της «χτύπησε» μικρόβιο

Έφυγε από τη ζωή στα 43 της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης
Έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και συναδέλφους. 

Η αντιπεριφερειάρχης της Κρήτης πέθανε πριν καν συμπληρώσει τα 43 της χρόνια- είχε γενέθλια στις 2 Φεβρουαρίου. Κι αφού όλο αυτό το διάστημα, είτε στο ΠΑΓΝΗ, είτε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που ήταν πήγε για μεταμόσχευση του μυελού των οστών, έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στη ζωή. 

Κλείσιμο


Χτυπημένη από τον καρκίνο, από το καλοκαίρι που τον διέγνωσαν οι γιατροί, στάθηκε όρθια. Και κατάφερε να φτάσει στην μεταμόσχευση, όπου όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά…ώσπου τον εξασθενημένο οργανισμό της τον χτύπησε ένα μικρόβιο. Κι αυτό έφερε το τέλος…

Οπως γράφει ο τοπικός Τύπος, «η Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά, που αναμείχθηκε ξεχώρισε! Για την εργατικότητά της, την οξυδέρκεια, τη συγκρότηση που είχε. Και κυρίως τη διορατικότητα να βλέπει μπροστά , να «διαβάζει» το μέλλον της Κρήτης για την οποία είχε όραμα και ιδέες. Ειδικά στον ενεργειακό τομέα ήταν αντικειμενικά εκείνη που προώθησε δράσεις και σχέδια πηγαίνοντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά τον σχεδιασμό που υπήρξε και εγκρίθηκε».

Η Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και παντρεύτηκε τον μηχανικό Γιώργο Τεβερναράκη με τον οποίο απέκτησε δύο υπέροχα αγόρια. 

• Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός. 

• Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος. 

• Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
• Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων. 

• Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “LeaderΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.

• Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013. 

• Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας στην Κρήτη προσφέροντας μεγάλο και σπουδαίο έργο.

Πηγή: Cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης