Ποτάμι: «Οι ναζιστές μετά τους τραμπουκισμούς διώκουν και δημοσιογράφους»

Ποτάμι: «Οι ναζιστές μετά τους τραμπουκισμούς διώκουν και δημοσιογράφους»

«Εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν»

Ποτάμι: «Οι ναζιστές μετά τους τραμπουκισμούς διώκουν και δημοσιογράφους»
Με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός κατά της Τατιάνας Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, ζητώντας μάλιστα την αυτόφωρη σύλληψή της, το Ποτάμι εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε εμμέσως και η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Κλείσιμο
«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης